Last news in Fakti

31 Декември, 2018 07:33 7 185 4

10-те най-добри филма на 2018

  • 2018-
  • филми-
  • 10

Най-доброто от киното за тази година

Киното ни даде много емоции през 2018 г. Видяхме силни филми, както и комерсиални хитове. Някои смятат, че филмите на годината са силни, а други, че са прехвалени.

За товa и Факти.бг ви представя 10-те най-силни филма на 2018 г.

Черен в клана

Филмът на Анг Лий представлява черна комедия, която разкрива расовите отношения през 70-те години в САЩ. Историята се върти около афроамерикански полицай, който успява да се внедри в Ку Клукс Клан и дори да оглави един от клоновете на организацията.

Джон Дейвид Уашингтън вече беше номиниран за Златен глобус за ролята си. Филмът се очертава и като фаворит през сезона на наградите.

Роди се звезда

Брадли Купър направи своя режисьорски дебют с тази адаптация на една от най-класическите истории в Холивуд.

Филмът разказва за рок звезда, която вижда таланта на пееща сервитьорка. Следва буйна любов и история за това как славата унищожава единия и изстрелва другия до върха.

С този филм Лейди Гага окончателно отвори пътя си в киното.

Отмъстителите: Война безкрай

Филмът беше най-успешното заглавие от финансова гледна точка през годината. Новата продукция на Marvel надхвърли $ 2 млрд. в боксофиса и спечели добри отзиви от критиката.

Лентата предлага неочакван край за подобен тип филм и ще бъде запомнена като едно от най-добрите комерсиални заглавия за годината. Тя павира и пътя за своето продължение през следващата година, което най-вероятно ще е огромен хит.

Нито звук

Нетрадиционният хорър с Емили Блънт се превърна в един от изненадващите хитове на годината. Продукцията разказва за семейство, което трябва да оцелее без да говори, защото е дебнено от чудовища.

Режисьорската и операторската работа в лентата спечелиха вниманието на експертите. Вече се говори и за нейно продължение.

Рома

Това е един от най-личните филми на Алфонсо Коарон. В него той разказва историята на бавачка на деца в Мексико през 70-те години на миналия век. Лентата представя истинска социална картина на страната в този период.

Продукцията е триумфално завръщане на Куарон след триумфа му с „Гравитация“ преди 5 години.

Балада за Бърстър Скръгс

Лентата на братя Коен се оказа една от любимите на критиците за годината. В тази уестърн епопея братята съчетават своя класически криминален стил с тънък хумор и пищна визия.

Някои вече обявиха лентата за най-добрата за годината.

Черната пантера

Кралят на комерсиалното кино през годината. Въпреки, че е филм за супергерой, продукцията получи толкова много добри отзиви от критиците, че се нареди сред фаворитите за наградите „Златен глобус“.

Вече тече кампания и за нейна номинацията на наградите „Оскар“. Филмът е рекордьор по приходи в САЩ и може би най-сензационното заглавие на годината.

Можете ли да ми простите

Биографичната лента ни помогна да преоткрием Мелиса Маккарти в изцяло различна роля. Във филма тя играе биограф на известни личности, която след като бива отхвърлена от издателството си се опитва да пробие по друг начин. Тя използва познанията си за известните хора, за да пише фалшиви персонални писма. В момента актрисата е сред фаворитите за „Оскар'.

Първият човек

Дйемиън Шазел е сред най-успешните режисьори през последните години и сега се завърна триумфално след успеха на „Ла Ла Ленд“.

Историята на Нийл Армстронг и пътуването до луната беше подценена от много критици. Тя обаче оставя трайно впечатление у зрителите, които масово я одобряват.

Фаворитката

Лентата разказва историята придворна дама, която се опитва да се приближи максимално до кралицата. Историческият разказ комибинира драма и хумор. Ема Стоун пък отново прави силна роля.

Лентата се очертава и като фаворит за предстоящите награди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вартоломей

    27 2 Отговор
    ибаси и бозите!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Gentleman

    18 3 Отговор
    Като нямах късмета да се рода евреин , поне да се бях родил негър , циганин или евентуално обратен ! А то изчезващ вид " бял човек ", все по-рядко появяващ се в филмите , за сметка на това като "Лошият бял " !

    Коментиран от #4

  • 4 кучето шаро

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Gentleman":

    Ще се ожениш за циганка , ще си направите две дъщери и един син .Едната ти дъщеря ще я вземе чернокож , а другата еврейн , синът ти обратен и ще бъдеш добрия бял . Ч .Н . Г . !