Last news in Fakti

31 Декември, 2018 10:35 1 812 7

София посреща 2019 г. със сцена под звездите, 350 полицаи охраняват

  • софия-
  • концерт-
  • нова година

Режисьор на спектакъла „Сцена под звездите“ е Борис Радев

София посреща 2019 г. със сцена под звездите, 350 полицаи охраняват - 1
Снимка: БГНЕС

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт „Сцена под звездите“, който ще се проведе по традиция на площад „Княз Александър I“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Юбилейното 20-то издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столична община, като част от Календара на културните й събития, и ще бъде излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4, за да достигне до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина.

Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г. В празничната програма ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“.

За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск“ – Петя Колева и Стефан Вучов. Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването „100% будни“ на БНТ.

Режисьор на спектакъла „Сцена под звездите“ е Борис Радев. Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година. Концертът „Сцена под звездите“ събра миналата година на площад „Княз Александър I“ повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на празничното събитие. В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт.

Засилени ще са мерките за сигурност в София в новогодишната нощ.

Над 350 полицаи ще охраняват площад "Александър Батенберг" по време на концерта, с който столичани ще изпратят 2018 г.

От днес влизат в сила и серия забрани за престой и паркиране в района. В следобедните часове утре целият булевард ще бъде затворен заради концерта.

Пространството ще бъде опасано със заграждения, пред които ще има и полицейска техника, за да се предотврати евентуален опит за атентат, свързан с коли, които биха могли да пресекат площада.

Забрани за престой и паркиране има в цялото каре около площада.

„Ще бъдат изградени 8 контролно-пропускателни пункта, през които гражданите ще преминават. При проверките активно ще се работи за лица, които са в явно агресивно състояние, психично болни, лица, които носят оръжие, пиротехнически изделия и алкохол в стъклени бутилки. Всеки, който употребява пиротехнически изделия на обществени места, се наказва с глоба от 500 до 2500 лева”, припомни Борислав Муеров, началник на „Охранителна полиция” – СДВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    4 1 Отговор
    В това няма нищо лошо, даже напротив хубаво е, ОБАЧЕ тия хора трябва веднъж и за винаги да разберат че на нова година трябва да свири народна музика, а не разни никому неизвестни песнички които по-скоро ще те приспят отколкото да те развеселят.
    Как веднъж не го направиха като сърбите, там хората се събират всички заедно, поп, рок, фолк, народни певци т,н, и пеят народни песни, някои по-стари дори от нашите родители но златни, това е празник, така се прави, а с българска народна музика прмесена тук там с класическа българска естрада би станала истинска магия, ама акъл трябва за това.

    Коментиран от #2

  • 2 Хахо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Страхотна идея . Трябва да я пуснете на БНТ . Според мен това трябва да се запише по рано през септемри например. И да се намери, по голямо пространство за повече хора
  • 3 некойси

    0 1 Отговор
    Полицаите да държат положението, че туку виж се пръкнал някой пуч :)
  • 4 Гзт

    3 0 Отговор
    Голяма боза беше кога включа бнт да види това се некви тъпчовци блеят от екрана.А пред сцената балъци да ги гледат .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Горан

    1 0 Отговор
    Съгласен съм напълно с "Bubbles". Аз съм от Сърбия и бях с моите приятели на това събитие на 31 декември. Бяхме много разочаровани от избора на музика, която беше много
    досаднa. България има отличен фолклор (дори по-добър от сръбски), весела поп и рок музика с бърз ритм, хората имат темперамент, също като хората от Сърбия. Но се чувствах като в някаква странна страна като Естония или Норвегия. "Пищни илюминации" бяха страхотни.
    Другият лош аспект беше, че огромните полицейски сили блокираха пътя към сцената. Имахме "Каменица" в ръце и не беше позволено да мине. Но тъй като музиката беше досадна, нямахме желание да минем през полицейския кордон.
    Тъй като е ясно, представената музика е отлична, но не и за този случай. По-добре беше да се направи шоу в студио и да се представи на BTV.
    Но всичко друго в София беше отлично. Посетихме всички църкви в центъра, "The MAll" е отличен, хубав център, "Пиротска" и "Витоша", храната, имахме хубаво време ...
    Когато дойдохме в България на 30 декември, на границата от Сърбия имаше максимум 20 автомобила, но от България до Сърбия имаше колона от автомобили, която се дължи на помпата на Shell. Южна Сърбия е пълна с български туристи в навечерието на Нова година. Защо не привличате сръбски хора?
    Ще препоръча ли приятели да посетят София? Да, но не по време на Нова година.
    Поздрави от Пирот