7 Януари, 2019 21:00 3 979 5

Любимецът на Холивуд (ВИДЕО)

  • джеф бриджис-
  • холивуд-
  • златен глобус

Легендата Джеф Бриджис получи почетна награда "Златен глобус" 

Любимецът на Холивуд (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Джеф Бриджис - безделникът от култовия филм "Големият Лебовски", получи наградата "Сесил Б. Демил" за 60-годишната си кариера в киното и телевизията на церемонията за отличията "Златен глобус", съобщи CNN.

Актьорът, който е на 69 години, излезе енергично на сцената и благодари на всички, от дубльора си до покойните си родители. Той сравни себе си, а и останалите в балната зала на х-л "Бевърли хилтън" с тример - малка част под кораба, която може да промени посоката му. Бриджис каза, че всички заедно "могат да обърнат кораба!".

Любимецът на Холивуд (ВИДЕО)

След дебюта си като дете заедно с родителите си Лойд и Доръти Бриджис през 50-те години на миналия век, Джеф си проправя път предимно с роли на чешити. Той няма конкретно амплоа - играе банков обирджия, американски президент, програмист, както в независими филми, така и в блокбастъри. Известен е с естествения си стил, с превъплъщенията в непредвидими и разхвърляни хора.

Най-паметна остава ролята му в "Големият Лебовски" от 1998 г. , от която остава и прякорът му "Пича".

"Ако имам късмет, ще ме свързват с Пича и през останалия ми живот - каза Джеф на церемонията за наградите "Златен глобус". - За мен е чест, че участвах в този филм".

След редица номинации за филми като "Последната кинопрожекция", "Претендентът", "Непреклонните", той спечели както "Златен глобус", така и "Оскар" през 2010 г. за ролята на кънтри певец - пияница, който най-накрая намира спокойствие, в "Лудо сърце".

Наградата "Сесил Б. Демил" се присъжда на "Човек с невероятен принос в света на развлекателната индустрия". Тя е признание и за хуманитарна дейност. Бриджис основа организацията с идеална цел "Край на глада" през 1983 г., която работи за изхранването на деца в цял свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мишето

    3 7 Отговор
    Бриджис ,естествено,че и той остаря!Екшън и не мога да се сетя в момента!Не ми е от любимите актьори,блудкави холивудски касови истории....!!!Боже колко затъпях,откъснах се от културата. !!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мишето":

    Правилно,я продължи да си гледаш филмите на ушанките за войната. Те друго не снимат!
  • 5 Хубенов

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мишето":

    РПУ- Оня свят, Седмия син, Лудо сърце, Железният Човек... да изброяваме ли още, или ще се сетиш?