Last news in Fakti

31 Януари, 2019 13:57 1 483 2

Властелинът на пръстените се заема с The Beatles

  • the beatles-
  • бийтълс-
  • питър джаксън

Питър Джаксън ще режисира документален филм за ливърпулската четворка

Властелинът на пръстените се заема с The Beatles - 1

Питър Джаксън, режисьорът на поредицата "Властелинът на пръстените", ще заснеме документален филм за The Beatles, използвайки 55 часа непоказвани кадри от началото на 1969 г., предназначени за пълнометражната продукция "Let It Be", съобщи Контактмюзик.

Проектът е на корпорацията "Епъл" и продуцентската компания на Питър Джаксън "Уинг нът филмс". Той беше обявен на 50-ата годишнина от концерта на групата на покрива на "Епъл рекърдс" в Лондон.

В изявлението си за проекта Джаксън обеща да направи зрителите свидетели на звукозаписния процес - преживяване, за което феновете на The Beatles отдавна мечтаят. "Това ще е като машина на времето да ни върне в 1969 г. и да седнем в студиото да гледаме тези четирима приятели да създават страхотна музика" - обясни режисьорът.

Кадрите за оригиналния документален филм "Let It Be" са заснети, докато Джон Ленън, Джордж Харисън, Пол Маккартни и Ринго Стар репетират за едноименния албум и след това записват песните. Деликатните им отношения и разногласията, довели до разпадането на групата 18 месеца по-късно, се виждат във филма, който отдавна не се разпространява.

Джаксън твърди, че кадрите, които той ще използва, показват колко са се забавлявали четиримата музиканти, докато са работели по албума, въпреки надвисналата раздяла.

"С голямо облекчение открих, че действителността е много различна от слуховете . . . Естествено има и драматични моменти, но не и раздори, както се говори - каза Питър Джаксън. - Да гледаш как Джон, Пол, Джордж и Ринго работят заедно и създават от нищо песни, които сега са класики, е не само увлекателно, а и забавно, повдигащо духа и изненадващо задушевно".

Малко известен факт е, че през 60-те години на миналия век музикантите от The Beatles са искали да получат филмови права за "Властелинът на пръстените", пише Би Би Си. Джон Ленън е искал да играе Амгъл, Пол Маккартни - Фродо. Те са се надявали режисьор да е Стенли Кубрик.

Странно стечение на обстоятелствата е, че новият филм за The Beatles беше поверен на Джаксън, който екранизира "Властелинът на пръстените" през 2001 г. и спечели награда "Оскар".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гзт

    1 2 Отговор
    Я па тоя за тез ще прави документалка. Немали други по , добри и интересни групи че точно тез , избра.
  • 2 Масон

    0 1 Отговор
    Защо не направи , документална за група , допринесла с нещо , в музикалната история. Тези с какво са добри , че и филм за тях. Музиката им не струва.