Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 14:55 1 909 0

Холивуд почете легендата Стан Лий

  • стан лий-
  • марвъл-
  • marvel

Авторът на комикси почина през декември 2018 г. на 95-годишна възраст

Холивуд почете легендата Стан Лий - 1

Холивуд отдаде почит на Стан Лий - автора на комикси, измислил Спайдърмен, Хълк и Железния човек, в Китайския театър , където са отпечатъците от ръцете и стъпалата му, съобщи Асошиейтед прес.

Пред театъра почтително се наредиха фенове в костюми на Черната пантера, Върколака и други герои от "X-мен" и "Отмъстителите".

"Той беше човек, който цял живот мечтаеше да напише великия американски роман и не осъзнаваше, че го прави отново и отново - каза водещият на мемориалната церемония Кевин Смит, приятел и фен на Стан Лий. - Светът не се нуждаеше от още един роман "Хладнокръвно", а от Спайдърмен".

Актьорът Марк Хамил, приятел на Стан Лий, озвучавал герои в много анимации на "Марвел", беше сред малцината, признали, че геният е имал и недостатъци - вледеняващ сарказъм.

Крис Милър и Фил Лорд - продуцентите на "Спайдър-мен: В Спайди-вселената", разказаха как са се запознали със Стан Лий, когато вече е бил много възрастен, но още е преливал от енергия и идеи.

Актьорът Лорънс Фишбърн, снимал се в "Ант-мен и Осата" описа вълнението, с което е похарчил 12 цента като дете, за да си купи комикс от Стан Лий.

Кметът на Лос Анджелиис Ерик Гарсети връчи посмъртно на Стан Лий ключ на града, с любимата дума на писателя "Excelsior!" гравирана на него.

Дъщерята на Стан Лий също премина по червения килим и извика "Благодаря!" на феновете.

Стан Лий почина през декември миналата година на 95-годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА