Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 10:04 1 845 2

Рок икони влизат в студиото след 13 години (ВИДЕО)

  • the who-
  • пийт таунсенд-
  • роджър долтри-
  • кийт мун-
  • джон ентуисъл

Пийт Таунсенд записва нов албум на The Who, а фронтменът Роджър Долтри ще се присъедини към китариста в средата на февруари

Рок икони влизат в студиото след 13 години (ВИДЕО) - 1

Тази седмица Пийт Таунсенд ще започне да записва първия албум на бандата The Who от 13 години, а фронтменът Роджър Долтри ще се присъедини към китариста в средата на февруари, съобщи Контактмюзик.

Таунсенд поясни, че ще влезе в легендарното студио "Бритиш гроув", където The Rolling Stones записаха албума си с кавъри "Blue & Lonesome" от 2016 г. Долтри ще се присъедини към Таунсенд по-късно. "Роджър няма да е с нас в първия ден от записите и това ме натъжава - довери 73-годишният Пийт. - Когато се върне в звукозаписното студио, той ще запише няколко вокални изпълнения."

Долтри и Таунсенд наскоро разкриха, че работят над продължение на излезлия през 2006 г. албум "Endless Wire". Бандата освен това ще тръгне на турне, за да популяризира песните в новия албум под акомпанимента на оркестър.

Другите двама членове на първоначалния състав на The Who - барабанистът Кийт Мун и басистът Джон Ентуисъл вече не са между живите. Таунсенд отбеляза, че новият албум ще включва мрачни балади, хард рок песни, електронни композиции.

Долтри увери феновете, че участието на оркестър в предстоящите концерти в САЩ не означава, че ще бъде променен начинът, по който бандата поднася музиката си. "Това няма нищо общо с желанието да се запише хитов албум или с факта, че The Who се нуждаят от нов албум - поясни 74-годишният Долтри. - Става въпрос за нещо лично. То е свързано с гордостта ми и усещането ми за достойнство като творец."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    6 0 Отговор
    Машини!
  • 2 Гзт

    3 0 Отговор
    Велики,