Last news in Fakti

22 Март, 2019 11:11 10 375 8

Бях на косъм от смъртта, призна Емилия Кларк

  • игра на тронове-
  • емилия кларк-
  • смърт-
  • болест-
  • актриса-
  • мозък-
  • увреждане

Лична изповед на една от звездите в „Игра на тронове“

Бях на косъм от смъртта, призна Емилия Кларк - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Звездата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк, играеща кралицата на драконите Денерис, е била на косъм от смъртта. Това разкри самата актриса в писмо, публикувано от списание „Ню Йоркър“.

Британската актриса си спечели милиони фенове с ролята на Денерис в хитовия сериал, чийто последен сезон започва през следващия месец. Нещата обаче са можели да бъдат съвсем различни. За първи път Емилия Кларк разкри публично, че е била на косъм от смъртта.

По време на снимки на сериала Кларк получила главоболие по време на тренировка във фитнеса, след което припаднала. Знаех, че мозъкът ми е повреден, разкрива красивата актриса. Според медиците причината е била аневризма в мозъка. Хирурзите първоначално направили операция, без да се налага да отварят черепа на актрисата. След операцията Кларк разкрива, че не помнела името си, а болката много често била толкова зловеща, че тя не искала да живее.

„Поисках от лекарите ми да ме оставят да умра“, разкрива звездата от „Игра на тронове“. Тя се възстановила и била изписана от болницата, но лошите новини не спрели. Две години по-късно втора аневризма била открита в мозъка ѝ. Този път хирурзите трябвало да отворят черепа ѝ, защото операцията била сложна. Емилия Кларк наруши мълчанието си, след като обяви собствена благотворителна инициатива. Целта е да се помогне на хора с мозъчни увреждания. От личен опит знам колко е важно да се възстановиш от мозъчна травма и да получиш най-добрите грижи, споделя красивата актриса. Субарахноидалният кръвоизлив, който е получила Емилия Кларк, води до летален изход при много от пациентите.

“I know from personal experience how important it is when recovering from brain injury to receive the best rehabilitation care” - our founder, @emilia_clarke #sameyoucharity

Публикация, споделена от SameYou (@sameyouorg) на Мар 21, 2019 в 9:09 PDT


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хирургът

    5 4 Отговор
    За не знаещите :Аневризмата е подут капиляр в продългиватия мозък който не се отстранява а само източва от кръвта и се клампира. При отстранявснето смърта е сигурна размерите са му минятурни и се иска много точна ръка за интервенцията! В Пловдив жевееше едино време професор светило в тази сфера , той замина да практикува в С. Арабия и беше ударен от кола там и почина!

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 не си доучил

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хирургът":

    я пак-капиляр???
  • 3 Даскала

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хирургът":

    МИНИАТЮРНИ !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 минавам през теб като вятър

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хирургът":

    ''продългиватия'''викаш.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Хирургът

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "минавам през теб като вятър":

    Що, като чуеш продълговатия възбуждаш ли се?

    Коментиран от #7

  • 7 ми как не

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хирургът":

    като си представи как ти минава от анала до устата!
  • 8 Метгонтан

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "минавам през теб като вятър":

    То само да беше "продългиватия" с мед да го намажеш. Явно е от соц школовката , и устата му е пълна с бонбони Амфора , а тиквата замаена от коняк Сл.Бряг или Плиска . Ако е източил малко кръв и е крампирал крачола на някой партиец , може да се е олял и с някоя Метакса или Узо .