Last news in Fakti

8 Май, 2019 15:34 1 417 0

Брайън Мей от Queen готви глобално шоу

  • queen-
  • брайън мей

Легендарният музикант иска нов концерт да привлече общественото внимание върху климатичните промени

Брайън Мей от Queen готви глобално шоу - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китаристът на групата Queen Брайън Мей би искал музиканти да се съберат, за да фокусират отново вниманието върху климатичните промени, както при поредицата концерти "Лайв Ърт" през 2007 г., съобщи Контактмюзик.

Седемдесет и една годишният китарист, астрофизик и активист за защита на околната среда призова за ново събиране на музиканти, за да бъде повторена поредицата концерти "Лайв Ърт" от 2007 г. В тези концерти, състояли се на 11 места, участваха над 150 изпълнители. Целта на концертите бе да се получи обществена подкрепа за действия срещу климатичните промени.

"Вероятно ще е нужно по-младото поколение да хване бика за рогата - каза Мей. - Ще помогнем и ние с каквото можем, но изискванията за подобна проява са свързани най-вече с по-младите музиканти."

Той отбеляза, че не е лесно да се организира концерт, за да се привлече общественото внимание. "Хората са виждали много подобни концерти, откакто бяха изнесени тези от поредицата "Лайв ейд", така че задачата няма да е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед", отбеляза още Брайън.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА