Last news in Fakti

13 Май, 2019 14:51 3 442 7

Евровизия 2019 започна днес (СНИМКИ)

  • евровизия-
  • стар-
  • начало-
  • червен килим-
  • конкурс-
  • музика

Тази година участниците минават не по червен, а по оранжев килим

Евровизия 2019 започна днес (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС

Евровизия 2019 започва официално днес с представяне на участниците в конкурса.

Тазгодишното издание на европейския песенен конкурс се провежда в Тел Авив, Израел. Представителите на 41-те участващи страни преминаха по оранжевия килим на площад Хабима в центъра на града, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Причината килимът да бе оранжев, а не в традиционния за такива събития червен цвят, е, че именно оранжевото е цветът на логото на спонсора на Евровизия 2019 - израелския генеалогичен сайт Май Херитидж (MyHеritage).

Евровизия 2019 започна днес (СНИМКИ)
Евровизия 2019 започна днес (СНИМКИ)

Евровизия 2019 започна днес (СНИМКИ)

Снощи бе отворено за широката публика т. нар. Село "Евровизия" в крайбрежния парк Чарлз Клор. През следващата седмица то ще бъде сцена за изпълнения на живо от израелски и чуждестранни певци, сред които е и голямото име на Мадона. Тя е специален гост на тазгодишното издание.

Самият конкурс Евровизия ще се проведе в Експо центъра в Тел Авив от 12 до 18 май. Двата полуфинала ще се състоят във вторник и четвъртък, а финалът е в събота.

Тази година България не участва в конкурса за песен.

Евровизия 2019 ще се проведе при засилени мерки за сигурност. Около 8000 израелски полицаи ще бъдат разположени в Тел Авив, отбелязва ДПА.

Евровизия 2019 започна днес (СНИМКИ)

Агенцията припомня, че конкурсът ще се състои по-малко от две седмици след поредния изблик на насилие между Израел и палестински групировки от ивицата Газа. Около 700 ракети бяха изстреляни от анклава по Израел, убивайки четирима цивилни. При ответни израелски нападения загинаха 25 палестинци, сред които 10 цивилни.

Нито една делегация не се отказа от участие в Евровизия 2019 въпреки призивите за бойкот от страна на активисти, отбелязва Ройтерс.

Евровизия 2019 започна днес (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    16 2 Отговор
    Хамас и Хизбула ще осигурят фоерверките.
  • 2 джендъризъм

    16 2 Отговор
    Тел Авив е точно в средата на Европата - затова там се провежда конкурсът! После може да го направят и в Австралия....

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Брат ми

    9 1 Отговор
    Кви са тия изроди бе??? Трябва добре обучен самоубиец и много взрив.
  • 5 БАРС

    8 1 Отговор
    Конкурс на геьове по скоро я ги вижти по снимките .Отделно стана и най фалшивият конкурс
  • 6 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "джендъризъм":

    Сирия, Египед и Сомалия чакат да участват в Европата също, дайте им ред и на тях щом давате на Израел. Вероятно израелтяните много се радват на мъже в рокли и на гнусни жени.
  • 7 Дедо

    2 0 Отговор
    То това си е по-скоро Джендървизия!