1 234 0

Огромно признание за Краля на хоръра (ВИДЕО)

Джон Карпентър стана носител на приза "Златна карета" на "Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан

Огромно признание за Краля на хоръра (ВИДЕО)
Снимки: БГНЕС/ЕРА

"Навремето изобщо не съм си представял, че филмите ми впоследствие ще имат подобно влияние", споделя майсторът на хорърa Джон Карпентър, отличен с наградата "Златна карета" на откриващата се "Петнайсетдневка на режисьорите" в Кан, предаде Франс прес.

Почетното отличие се присъжда от 2002 г. от Френското дружество на режисьорите като признание за новаторския подход, находчивостта, храбростта и верността към принципите на творческата независимост на лауреата.

Наградата се връчва на откриването на паралелния конкурс "Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан. Сред предишните ѝ носители са Клинт Истууд, Джим Джармуш, Джафар Панахи, Аниес Варда, Джейн Кемпиън, Вернер Херцог. Миналата година със "Златна карета" беше почетен Мартин Скорсезе.

Огромно признание за Краля на хоръра (ВИДЕО)

"Ако трябва да бъда честен, не знам какво означава да съм носител на тази награда. Дали не е защото съм стар? Въпреки това съм наистина поласкан", казва 71-годишната легенда.

Карпентър е познат с работата си над поредицата "Хелоуин" и филмите "Мъглата", "Нещото", "Кристин", "Бягство от Ню Йорк" и "Големи неприятности в Малкия Китай".

Франция
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай