Last news in Fakti

26 Май, 2019 23:31 1 853 5

Отвориха плажните библиотеки на "Албена"

  • албена-
  • библиотека-
  • четене

50 000 книги на десет езика очакват летовниците, избрали курортния комплекс

Отвориха плажните библиотеки на "Албена" - 1

На 24 май в черноморския комплекс "Албена" традиционно отвориха плажните библиотеки, които разполагат с 50 000 книги на десет езика, съобщиха от пресцентъра на ваканционното селище.

Библиотеките, разположени на самата пясъчна ивица, ще очакват през летните месеци своите читатели със заглавия от българската и световната класика, мемоари, трилъри, любовни четива и други.

Традицията датира от 2013 г., когато на централната част на плажа в "Албена" беше открита първата безплатна плажна библиотека в Европа. Освен да насърчи четенето, инициативата цели и да спомогне за популяризирането на България като културна туристическа дестинация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    2 2 Отговор
    Няма кой да чете вече...
  • 2 133

    5 0 Отговор
    КОЛКО ЛЕВА ВХОД МИ ТРЯБВА ДА СТИГНА ДО БИБЛИОТЕКАТА :-)

    Коментиран от #3

  • 3 Нафърфорий

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "133":

    Гледай да не се бавиш много, че става интересно- няколко пъти ми се е случвало. Да ти кажа правичката Албена е един от малкото бг курорти, които ми харесват.
  • 4 някой знае ли

    4 0 Отговор
    ''Винету I'' на Карл Май дали я има?
  • 5 Пешо

    0 0 Отговор
    И с колко пари се финансират тези измишльотини? Точете пак пари!