1 200 7

Талантът на младите (СНИМКИ)

Ученици от клуб „Палитра” в Английската гимназия в Пловдив откриха изложба със свои творби

Много са красиви произведенията ви и е много хубаво, че има светлина в творбите ви. Има я онази надежда, която ми се иска да я има във всеки един човек. С тези думи директорът на ЕГ „Пловдив” Николай Радев откри изложба с произведения на талантливи ученици от клуб „Палитра” в елитната езикова гимназия в Пловдив. Общо над 40 творби с различна техника и материали участват в годишната изложба, която е втора по ред, обясни учителката по изобразително изкуство и ръководител на клуб „Палитра” Елица Кумчева.

„В изложбата има както живопис, така и графика, приложно изкуство, дигитално изкуство, имаме произведения в стил „декупаж”. Мисля, че не трябва да ги ограничавам с определени теми и затова в изложбата може да се видят и дори сюрреалистични неща. Можем да направим изложба и извън рамките на гимназията, дори рамо до рамо с художници”, казва Елица Кумчева. Част от изложбата са творбите на 9-класничката Анита Петрова. „Обичам да експериментирам с различни материали, като например дърво и керемиди. Вдъхнови ме една художничка, която ми показа свои работи. Реших, че и аз мога да опитам. Тъй като природата ме вдъхновява, реших, че мога да започна да рисувам цветя като за начало”, разказва Анита.

Първата ѝ нарисувана керемида е със слънчогледи, които са изобразени с маслени бои. Йоанна Рангелова е рисувала дигитално на таблет, като поставя акцент върху изразяването на чувства и емоции, чрез цветовете. Симеон Бойчев от 8-и клас участва в изложбата с два пейзажа – акварел и казва, че рисува от 10-годишен. Анна Стефанова от 10-и клас се представя с една творба в изложбата, която е съчетание от фантазия и цветове. „Много красиви цветове”, ахна Радев пред картината, която граничи със сюрреализма.

Мими Райкова от 10-и клас е направила три колажи на тема „Да спасим планетата”. „Колажите ми са свързани. Единият от тях изобразява бъдещето и посланието е, че ако не спрем да замърсяваме природата, ще носим противогази. Другият ми колаж е вдъхновен от картината на Микеланджело „Сътворението на Адам”, разказва Мими. В изложбата със свои творби участват и Ана – Мария Карабашева от 8 „г” клас, Магдалена Апостолова от 10 „к” клас, Диана Георгиева от 10клас, Нели Павлова от 10 „д” клас и още много други таланти от езиковата гимназия в Пловдив. По думите на директора Николай Радев талантливите ученици ще получат грамоти от училището за блестящото си представяне.

Пловдив / България
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 21:18  10.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 1111
  Отговор
  2 21:26  10.06.19

  До коментар #1 от "Новите млади":

  Недей така Хасане, предполагам че синът ти и други неща може да прави.

  Коментиран от #6

 • шляпалника
  Отговор
  3 21:28  10.06.19
  Много талант е изсипан над България! Факт! И не е случайно.

 • Гост
  Отговор
  4 21:30  10.06.19
  Бравос на тез деца!
 • 5 21:34  10.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 21:45  10.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Лора
  Отговор
  7 21:58  10.06.19
  Завиждам им, естествено че благородно...!!

Напиши коментар:


Публикувай