893 9

Концерт под надслов „Не! на насилието" в ж.к. Надежда

Участие ще вземат над 10 фолклорни клубове, народни изпълнители и клуб за латино танци

Концерт под надслов „Не! на насилието" в ж.к. Надежда
Снимка: Shutterstock

Hа 15 юни, от 17.00 часа в Северен парк, ж.к. Надежда, кв. Свобода, гр. София, до езерото, ще се проведе концерт под надслов „Не! на насилието - във всичките му форми“. Със свои изпълнения, участие ще вземат над 10 фолклорни клубове, народни изпълнители, клуб за латино танци и танцьори на кубински танци.

Участниците ще пеят и танцуват, с което по категоричен начин ще заявят позицията си, казвайки „Не!“ на насилието. Това е инициатива, спонтанно зародила се в отговор на пандемията насилие обзела България последните години.

Организатори на концерта са Народно Читалище „Искра-1954”, Район Надежда, Столична община, съорганизатори са фолклорен клуб ”Заведи оро” с ръководител Валерия Филкова, към читалище "Искра 1954", и организатор на инициативата „Дари и Ники – затворете вратата на насилието - Не! на насилието чрез законодателни промени”- Ваня Министерска.

Концерт под надслов „Не! на насилието" в ж.к. Надежда

Специални гости на концерта ще са писателя Ивайло Митев - автор на пет романа, сред които „Съдба на дете”, „Бездетен” и „Звукът на самотата”, са издадени и реализирани изцяло с благотворителната кауза - да се помага на българските деца и жени. И трите романа са тематични и разглеждат различни форми на насилие в семейството или извън него. Инсп. Пенка Стоянова – Национален координатор в МВР по въпросите, свързани с домашното насилие, полицейски инспектор I степен в сектор „Патрулно-постова дейност” на отдел „Охранителна полиция”.

Заповядайте да се насладим на невероятната програма подготвена от организаторите и да кажем своето ясно и категорично „НЕ! на насилието”.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гражданин
  Отговор
  1 15:11  11.06.19
  В,, Севрения Пакрк" до кафето с незаконните маси между цветарниците!!

  Коментиран от #8

 • истината
  Отговор
  2 15:15  11.06.19
  А кога ще има концерт,на накараме полицията да работи!!или да връща народните пари?!
 • Guðmundsson
  Отговор
  3 15:25  11.06.19
  И накрая след концерта масов бой.

 • Някой
  Отговор
  4 20:22  11.06.19
  А кога в жалкият си живот ще кажете "браво, поне някой се опитва да направи нещо" ? Станахме ФБ драскачите, умеещи само да критикуваме.

  Коментиран от #5

 • 5 22:56  11.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Злати
  Отговор
  6 23:26  11.06.19
  Не мога да повярвам кякви коментар чета под нещо толкова сериозно . Жалко наистина, много жалко. Заради хора като авторите на тези постове насилие и беззаконие винаги ще има.
 • Антон
  Отговор
  7 10:45  12.06.19
  Абе вижте концерта и тогава се тъпчете бе хора,а що се отнася до кафето с масите пича явно не е мн запознат с тях
 • НАДА
  Отговор
  8 11:27  12.06.19

  До коментар #1 от "Гражданин":

  казват ,че това кафе го държи кмета на община илинден с подставени лица и друго капанче има, усред ремота на парка,барабар с изкопнонасипните дейности, гощава Ви с напрашена пържена рибка,изгорели картофки,разредена биричка, а до нея гордо виси кенефче, без грам водица, за прясно приготвен фреш - това мити плодове ,ръце и други хигиенни благини там е непознато..., че и забранено... елате народе! плюскайте и пийте с прахообразни примеси, зер, може да изградите още по -голям имунитет с/у микробите - кметче без образование и мърлява та му жена ще се погрижат за Вас,да ви е сладко,
 • Бум
  Отговор
  9 16:29  13.06.19
  Поредната феминистко-джендърска пропаганда. Кой е виждал домашното насилие, за което бълват фалшиви новини в индустриални количества?! Няма такъв филм, всичко е измислица. Винаги е имало конфликти във и извън семейството, но сега истеризират в изпълнение на соросоидния семитски заговор, като крият истинската причина - арогантното опростачване на жените, които са истинските насилници и паразити в обществото.

Напиши коментар:


Публикувай