965 9

Художници и дизайнери в „общ фронт“ срещу застрояването край морето! (СНИМКИ)

Творбите са създадени по време на творчески ателиета, които се проведоха през месец май в района на с. Лозенец в рамките на проекта "Биоморфни форми 2019"

Художници и дизайнери в „общ фронт“ срещу застрояването край морето! (СНИМКИ)

Млади художници и дизайнери от Нов български университет и Университета по приложни науки и изкуства Дортмунд се включват в кампанията "Да запазим Корал" за опазване на природата на плажа край с. Лозенец чрез серия от инсталации, графични материали, фотографии и обекти.

Основната тема, която вдъхновява младите автори, е презастрояването на българското Черноморие. Те използват различни съвременни техники за работа с естествени материали, както и т.нар. land art - форма на творчество, родена в борба за защита именно на застрашени места.

Художници и дизайнери в „общ фронт“ срещу застрояването край морето! (СНИМКИ)

Проектът включи множество намеси и дейности на открито, изкуство, създадено за съответното място, на което бива представяно, както и концептуални типографски експерименти.

Творбите са създадени по време на творчески ателиета, които се проведоха през месец май в района на с. Лозенец в рамките на проекта "Биоморфни форми 2019". Той е част от програмата на фестивал "Майски дни на творческия дизайн 2019" и е организиран от департамент "Дизайн" и финансиран от Централен фонд за стратегическо развитие на Нов български университет.

Художници и дизайнери в „общ фронт“ срещу застрояването край морето! (СНИМКИ)

На 21 юни изложбата „Биоморфни форми 2019“ се пренася в София. Експонатите ще бъдат изложени в Чешки център, ул. „Г. С. Раковски“ №100

В проекта участваха 40 студента от двата университета, водещи на творчески ателиета бяха проф. Ларс Хармсен (prof. Lars Harmsen), проф. Оливер Лангбайн (prof. Oliver Langbein), проф. д-р Борис Сергинов, д-р Биляна Калоянова, Весела Станоева и Руслан Лозев.

Художници и дизайнери в „общ фронт“ срещу застрояването край морето! (СНИМКИ)

България
Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ппп
  Отговор
  1 18:56  18.06.19
  Супер, но ако ще спасяват Корал, първо да започнат да си го чистят. Всяка година то не са огньове, шишета, л...а и т.н. Който не вярва да отиде в южната част на плажа при рекичката и ще види сам.

  Коментиран от #2

 • Реалист
  Отговор
  2 19:28  18.06.19

  До коментар #1 от "Ппп":

  Е то какво ще му е "дивото" ако не осерат след себе си - нали трябва след тях общината да плаща по 100 000 лева за почистване и извозване. Минират с изпражнения всеки храсталак край плажа или ги заравят в пясъка НА ПЛАЖА...
 • Boxer
  Отговор
  3 19:32  18.06.19
  Прави ли ви впечатление, че относно разрешаването на ГМО опити и производство , никой не протестира? Направиха шум около глобите за палатките, а най-опасната и предателска дейност остава скрита на заден план! ИСКАМ ДА ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ ГМО ОПИТИТЕ ! КЪДЕ СТЕ ЗЕЛЕНИ И ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ?

  Коментиран от #5, #6


 • шляпалника
  Отговор
  4 20:40  18.06.19
  Политиците като не си мърдат задника...за всичко,.ще се заемат хората.
 • Госあ
  Отговор
  5 03:10  19.06.19

  До коментар #3 от "Boxer":

  Ти имаш ли представа "умнико" без ГМО колко би и е струвал интерферона използвам при всички имунни заболявания. А качеството на инсулина и т.н. Относно ГМО растенията, повечето от тях са "зелени" и в преносният смисъл. Bt растенията напълно изместват нуждата от инсектициди използвани с тонове, повишаването на добива на растения свива обработваемите площи а знаеш ли преди масовата употреба на "златен ориз" в Китай колко хора са били засегнати от недостиг на витамин А ? Примера с "раундъп реди" растенията на Монсанто и увеличеното използване на хербициди е пример за бизнес,аз не отричам че трябва да има контрол, но да отричаш ДНК технологиите е единствено признак за невежество. Зелените също разбраха,че ГМО е зелено, затова и престанаха да протестират.

  Коментиран от #7, #8

 • Госあ
  Отговор
  6 03:11  19.06.19

  До коментар #3 от "Boxer":

  Искал да протестира срещу опитите 😂 няма да продължавам, защото ще изтрият коментара ми. А подходящ синоним не мога да намеря.

  Коментиран от #9

 • Boxer
  Отговор
  7 07:27  19.06.19

  До коментар #5 от "Госあ":

  Ако имаш и най-малка представа, кой управлява тези технологии, щеше да разбереш защо съм против. Заради такива, като тебе, ще си плащаме патент върху ДНКто на плодовете и зеленчуците, а пък колко хора ще се разболеят... Но спокойно фармацевтичната идустрия с радост ще им продаде "лекарства". Виж САЩ, как вървят диабета и аутизмът през десетилетията, "умнико" и тогава пиши коментари.
 • Всеки ден се убеждавам,
  Отговор
  8 02:58  20.06.19

  До коментар #5 от "Госあ":

  че освен педерастията те гони и шизофренията. Кофти, нямаш оправяне. Опитай в Карлуково ама в тази фаза едва ли ще ти помогнат вече.
 • Има ли нещо
  Отговор
  9 03:01  20.06.19

  До коментар #6 от "Госあ":

  извратено и противно на природата, което да не ти е на сърце? Поне едно нормално нещо има ли в теб, извратеняк?

Напиши коментар:


Публикувай