Last news in Fakti

15 Юли, 2019 10:23 3 261 5

Огромно признание за Жан-Пол Белмондо (ВИДЕО)

  • жан-пол белмондо-
  • орден на почетния легион -
  • наполеон бонапарт

Френската легенда беше удостоен с Ордена на Почетния легион 

Огромно признание за Жан-Пол Белмондо (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Актьорът Жан-Пол Белмондо, астронавтът Тома Песке и композиторът на електронна музика Жан-Мишел Жар са удостоени с Ордена на Почетния легион, предаде ТАСС.

Списъкът с наградените е публикуван в "Журнал офисиел" и включва 423-ма души. Белмондо и актрисата Клаудия Кардинале получават званието велики офицери на Ордена на Почетния легион. Жан-Мишел Жар става командор на ордена, а балерината и хореограф Мари-Клод Пиетрагала - офицер на ордена.

С високата награда са отличени също бивши бойци от Съпротивата. Кавалери на Големия кръст на ордена стават Жаклин Фльори, която оглавява асоциация на депортираните и интернираните бойци от Съпротивата и е активистка в борбата с расизма, и Жан Нали, спасил евреи от концлагери в годините на окупация.

Астронавтът от Европейската космическа агенция Тома Песке става кавалер на ордена за "особени заслуги към родината". Той е десетият френски астронавт.

Орденът на Почетния легион е учреден от Наполеон Бонапарт през 1802 г. Списъци с наградените се публикуват три пъти годишно - на 1 януари, на Великден и на националния празник на страната - 14 юли.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жозеф

    33 0 Отговор
    Великан!
  • 3 СоцБоц

    28 0 Отговор
    За съжаление сегашните младежи не знаят какъв Велик актьор е . Шапки долу!
  • 4 Даскала76

    14 1 Отговор
    Дори ДЕЛОН признава, че Жан Пол е по-добър актьор особено на театралната сцена. Поклон пред величието на таланта!
  • 5 Четящ между редовете...

    2 2 Отговор
    Този “Орден” ,измислен от евреите ,(и те същите заточиха Наполеон на Острова ) , а сега след години все още говорят за “спасяване на евреи “ от фашизма?!Какео общо има едното с другото ,та постоянно втълпяват ИЗМИСЛИЦИ на човечеството?Самите ТЕ трябва да бъдат ЗАКЛЕЙМЕНИ за ЛЪЖИТЕ измислени от ТЯХ.Да им бъде забранено да не говорят НИКОГА ПОВЕЧЕ тези ЛЪЖИ.