17 Юли, 2019 14:34, обновена 17 Юли, 2019 14:47 2 014 1

Очакваме Националния тракийски събор в Славейно

  • илинденско-преображенско въстание-
  • кольо шишманов

Мероприятието се посвещава на 116-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание и 115-годишнината от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов

Очакваме Националния тракийски събор в Славейно - 1

На 3 и 4 август в село Славейно и в местността "Хайдушки поляни" ще се проведе Националният тракийски събор, посветен на 116-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание и 115-годишнината от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов.

В събота (3 август) програмата ще започне с панахида в памет на загиналите във въстанието. Тя ще бъде отслужена в 15.30 часа в храм "Св. пророк Илия" в село Славейно. В 16.00 ще се проведе тържествен митинг, а час по-късно - тържествен концерт. За 20.30 часа същия ден е насрочена и тържествена заря.

На 4 август в местността "Хайдушки поляни" ще бъдат поднесени венци на гробовете на Пейо и Кольо Шишманови.

Организатори на събитията са Община Смолян, Съюзът на тракийските дружества в България, кметството в село Славейно, ГПК "Мурджов пожар", НЧ "Съгласие-1883" и църковното настоятелство в село Славейно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гагаузина

    1 5 Отговор
    СЕГАШНИТЕ ХАЙДУТИ СА ПО-ГОЛЕМИ ХАЙДУТИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ