3 Август, 2019 22:00 1 380 6

Носител на "Оскар": Внимавайте с боклука

  • ан хатауей-
  • боклук-
  • отпадъци-
  • екология-
  • оскар

Актрисата Ан Хатауей настоява на снимачните площадки да не се оставят никакви отпадъци

Носител на "Оскар": Внимавайте с боклука - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Носителката на "Оскар" Ан Хатауей поде инициативата на площадките на филмовата индустрия да не оставят никакви отпадъци след приключването на снимачния процес, съобщава Контактмюзик.

Самата актриса в личния си живот се опитва минимално да замърсява. Тя тотално се е отказала от пластмасовите опаковки и артикули за еднократна употреба. Ползва само стъклени чаши и бутилки, в домакинството си няма пластмасови съдове и контейнери, а метални - от неръждаема стомана.
Хатауей станала особено чувствителна към темите за опазването на околната среда след раждането на сина ѝ Джонатан преди три години.

Сега Ан е подела инициативата и филмовата индустрия да си наложи известна екодисциплина. По нейните думи холивудските продукции се числят към големите замърсители. След снимачния процес навсякъде се търкалят пластмасови бутилки и чашки за кафе, изхвърлят се големи количества храна от кетъринга.

Хатауей настоява още в началото на филмовите продукции на всички участници в снимачния процес да бъде раздаван комплект с нулев индекс на замърсяване, който да може да се рециклира. И да не се допускат пластмасовите изделия за еднократна употреба."Отговорни сме за това какво наследство ще оставим на децата си и за начина, по който се отнасяме към природата!", настоява актрисата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    5 0 Отговор
    Колко лицемерие лъха от тия "звезди" с техните призиви.....Тя дава ли пример или само си прещи?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кой68":

    Абе друго си е да дава акъл на разни нормално преживяващи работници и да ги хока, че нямат стъклени шишета от по 140 долара за бройка, от специално екологично стъкло от марсиански пясък...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анонимен

    1 0 Отговор
    Лесно се живее с няколко милиона на година и забравяш че не всички са с такива доходи.
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Когато нямаш пари екологичната мисъл не ти се задържа в главата. Например отиваш в магазина и имаш 30лв, може да има екологичен прах за пране, но той е 3лв по-скъп от стандартния, след това хартиената торбичка ти е 70ст, а наелоновата 20ст. и така със всеки продукт. Минал съм през това и от личен опит го казвам, че когато се замогнеш е по-лесно да преминеш на фаза про-екология, защото тогава 50-100лв няма да те гътнат и ще ти донесат удоволетворение, че действаш правилно. Ето например купуваш си кола с еконорма от 4 нагоре, а не димящ дизел, да ама дизела е евтин, а бензиновата с висока еконорма е скъпа, как да си я позволиш? Не може, важното е да се разяснява на хората защо се прави и какви са вредите, а не да се задължават със закони и изисквания, защото това увеличава само натиска, но не подобрява ефекта. Ако не искате наелонови торбички просто ги подменете с книжни торби и представете план на производителите как да преминат от производство на наелон към такъв от екологични влакна и др. начини. Много е погрешна практиката у нас да се хвръли някакъв закон, ама дали е имало дебат и хората са информирани, никой не го вълнува това, важното е глоби да има и заони да се пишат, а не ефективност и краен резултат.