16 Август, 2019 20:09 2 732 4

Култова военна класика отново развълнува киноманите (ВИДЕО)

  • апокалипсис сега-
  • франсис форд копола-
  • виетнам

Нова версия на филма "Апокалипсис сега" излезе по екраните в САЩ

Култова военна класика отново развълнува киноманите (ВИДЕО) - 1

Четиридесет години след появата на "Апокалипсис сега" по екраните през 1979 г., увлечението на Франсис Форд Копола по този култов филм не е престанало, предаде Франс прес. Нова реставрирана версия на филма, която е с половин час по-дълга от оригинала, излезе на екраните в САЩ.

Въпреки успеха на филма си за войната във Виетнам, Копола никога не е бил действително удовлетворен от тази своя кинотворба с времетраене 2 часа и 33 минути.

През 2011 г. по екраните се появи нова, удължена с 49 минути версия на филма - "Apocalypse Now Redux", която включва допълнителни сцени.

Най-новата версия "Apocalypse Now Final Cut" с времетраене 3 часа и 1 минута излезе вчера на екраните в САЩ. С нея сякаш се прави компромис с предишните версии, като за пръв път е пристъпено към реставрация въз основа на оригиналния негатив, която е отнела близо година.

"Това е най-добрата версия на филма - каза Копoла. - Тя е с по-добро качество на изображението и звука. Зрителите ще имат възможност да "почувстват" филма така, както винаги съм искал."

"Apocalypse Now Final Cut" за пръв път бе представен през април на фестивала "Трайбека" в Ню Йорк.

Осемдесетгодишният режисьор призна, че съжалявал за изрязването на някои сцени във филма от 1979 г., но че втората версия вероятно е прекалено дълга и затова се стигнало да монтирането на третата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    6 2 Отговор
    Кефогазъм!
  • 2 Порно

    1 4 Отговор
    Другите версии не са заснемани допълнително , а са монтирани. Ама така като се бърза да се публикува , за да се хване хонорарчето.

    Коментиран от #4

  • 3 Приятел

    3 2 Отговор
    Сайгон!Шит!...На изуст го знам,като "Аз съм българче".Айв уочед а снейл кроулинг он ди едже оф а стрейт рейзор енд сървайв.Детс май дрийм,детс май найтмер-кралинг,слитеринг алинг ди едже оф а стрйт рейзор...енд сървайвинг...
  • 4 Пипъна

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Порно":

    И къде пише, че е снимано допълнително??? Аман от "капацитети"!