29 Август, 2019 16:30 5 823 3

Искате ли шлема на Дарт Вейдър? Няма проблем - $400 000 (ВИДЕО)

  • дарт вейдър-
  • междузвездни войни-
  • star wars-
  • дейвид прауз

Стотици реликви, свързани с историята на Холивуд, ще бъдат изложени на търг в Лос Анджелис през септември

Искате ли шлема на Дарт Вейдър? Няма проблем - $400 000 (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Шлемът на Дарт Вейдър от "Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара", рокля от "Магьосникът от Оз" и нощница, носена от Мерилин Монро, са сред стотиците реликви, свързани с историята на Холивуд, които ще бъдат изложени на търг в Лос Анджелис следващия месец, предаде Франс прес.

Според аукционна къща "Профайлс ин хистъри", съществуват само няколко екземпляра от шлема на лорд Вейдър. Той е носен от актьора Дейвид Прауз, превъплътил се в образа на заклетия враг и баща на Люк Скайуокър в първата трилогия на "Междузвездни войни". Експерти от аукционната къща смятат, че за шлема ще бъдат платени между 250 000 и 400 000 долара.

"Поредицата "Междузвездни войни" никога не е била толкова популярна, колкото е сега", увериха от "Профайлс ин хистъри".

Търгът ще се състои на 25 и 26 септември. Ще бъдат предложени за продажба почти 1000 лота, като се очаква приходите да надхвърлят 10 милиона долара. Феновете ще бъдат привлечени от лотове, свързани с нямото кино, златния век в Холивуд и по-нови филми.

Сред емблематичните лотове е черно-бяла рокля, носена от дубльорката на Джуди Гарланд - Барбара Кошей в образа на Дороти в "Магьосникът от Оз" (1939). За роклята е възможно да бъдат платени 500 000 долара.

Прототип на лунно возило, откраднато от Шон Конъри в образа на Джеймс Бонд във филма "Диамантите са вечни" пък е оценено на 600 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 богатите също плачат

    3 2 Отговор
    Императорът от Банкя е силно натъжен, може да го купи, но тиквата му е голяма и не му става и ще се задоволи само с тоалетната на Darth Vader !