Last news in Fakti

22 Септември, 2019 14:50 2 507 4

Кралят на ужаса получи подарък и заплаха за 72-рия си рожден ден (СНИМКИ)

  • стивън кинг-
  • рожден ден-
  • 72 години-
  • кралят на ужасите-
  • писател-
  • романи на ужаса-
  • моли-
  • куче-
  • корги-
  • thing of evil

Стивън Кинг получи специален подарък от своето корги Моли

Кралят на ужаса получи подарък и заплаха за 72-рия си рожден ден (СНИМКИ) - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Стивън Кинг - най-известният писател на романи на ужасите опразнува своя 72-ри рожден ден в събота.

За рождения си ден авторът получил и подарък от своето любимо куче - коргито Моли, за което се твърди, че е самото зло..

"За рожденият ми ден Моли - известна още като "Нещото на злото" (the Thing of Evil) - ми подари нова тениска. Тя ми предложи да я нося днес. Освен това тя предположи, че може да ми разкъса гърлото, ако не публикувам снимка на тениската в Twitter. Трябва да направя това, което е заповядала", написа Кинг в социалната мрежа.

Малко след това той публикува и снимка, на която е облякъл въпросната тениска.

Щастлива, че стопанинът ѝ е изпълнил "молбата" ѝ, Моли днес препубликува снимката с тениската на своята страница във Facebook.

Стивън Едуин Кинг е роден на 21 септември 1947 година в Портланд, щата Мейн. Когато е на две години, баща му напуска семейството. Майката му отглежда сама Стивън и брат му в нищета.

Кинг започва да пише на 7-годишна възраст, като продава разказите си на съучениците си. Когато е на 13, открива кашон със стари хорър книги и научна фантастика, оставени от баща му, които повлияват на стила на младия писател. Според семейството му, смъртта на негов близък приятел също е в основата на писателския му стил – инцидент, в който е блъснат от влак и умира.

Първият роман на автора - "Кери“, е книга за момиче със свръхестествени психични сили. Кинг получава едва 2500 долара от издателската къща, която го публикува, но няколко години по-късно продава правата ѝ за 200 000 долара.

Писателят е, че е голям почитател на рока. Кинг е толкова отдаден на музиката, че през 1992 година основава рок група на има Rock Bottom Remainders заедно с писателите Дейв Бари, Ейми Тан, Мат Грьонинг. Писателите шеговито се описват като "библиотекари от 50-те години със страст към котките“.

Групата се оттегля след смъртта на водещия певец от уважение към него. В продължение на 20 години бандата е свирила с Брус Спрингстийн, Уорън Зевън и Рони Шектор, а след това са акомпанирали на Глория Гейнър към песента "I Will Survive“.

Кралят на ужаса получи подарък и заплаха за 72-рия си рожден ден (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock

Тежка катастрофа слага край на писателската кариера на Стивън Кинг. На 19 юни 1999 година бус удря писателя, в резултат на което той претърпява 5 операции за 10 дни, има множество фрактури на краката и таза. Въпреки нараняванията авторът продължава да пише, но заради болките не можел да твори повече от 40 минути без почивка. Травмите бавят Кинг толкова много, че през 2002 година той заявява, че се отказва от писането.

Най-известните му книги са "Рита Хейуърт и Изкуплението Шоушенк“, "Тялото“, "Зеленият път“, "То“, "Сблъсък“, "Сиянието“, "Гробище за домашни любимци“, "Тъмната кула“, "Мизъри“ и още много.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарабет

    9 4 Отговор
    ,, Капан за сънища",, Мъглата"...
  • 2 Ved

    8 1 Отговор
    Велик страхотен великан ЧРД
  • 3 Sochi

    1 8 Отговор
    Не знам какво се прехласвате по този педофил... Скучни книги, скучни филми. А, споменах ли че е педофил?
  • 4 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Велик писател от ранга на Едгар Алан По. Жанра му не е за всеки да го харесва, но ако беше роден преди 200 години нямаше да пише хорър и днес щеше да е класика. Пак ще е но след 200 г. По човешка история от "Зелената миля" трудно може да се измисли.