29 Септември, 2019 13:33 1 401 2

Queen: Да спасим планетата Земя

  • queen-
  • адам ламбърт

Легендарната британска група беше сред участниците във фестивала "Глоубъл ситизън" срещу бедността и в подкрепа на опазването на околната среда

Queen: Да спасим планетата Земя - 1

Легендарната британска група "Куин" в състав Брайън Мей и Роджър Тейлър и с вокал Адам Ламбърт бе сред участниците във фестивала "Глоубъл ситизън" срещу бедността и в подкрепа на опазването на околната среда, предаде Франс прес.

Около 60 000 души се събраха в Сентръл парк в Ню Йорк за мащабната проява, в афиша на която фигурираха звезди като Фарел Уилямс, Алиша Кийс, "Уан рипъблик".

Китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър с Адам Ламбърт зад микрофона изпълниха класики на "Куин" като "We Are The Champions", "Bohemian Rhapsody" и "We Will Rock You".

Екстравагантният Адам Ламбърт, открит от двамата останали членове на "Куин" благодарение на риалити шоуто "Американски идол", се изявява като вокал на групата от осем години, припомня агенцията.

"Отправяме молба към феновете да предприемат действия и да поискат от определени правителства по света да изпълнят ролята си и да се погрижат за нашите океани. Рибите и океанската фауна буквално се задушават от парчета пластмаса и това ги убива", сподели Ламбърт.

Преди "Куин" изненадващо на сцената се появи актьорът и екоактивист Леонардо ди Каприо, който похвали разбунтувалото се младо поколение, вдъхновено от шведката Грета Тунберг. "Те ни дадоха пример за истинско лидерство, от което планетата ни отчаяно се нуждае", заяви Ди Каприо.

Инициативата "Глоубъл ситизън" се провежда всяка година. Организаторите раздават безплатни билети на поддръжниците на каузите им. Водещи на тазгодишния фестивал бяха австралийският актьор Хю Джакман и съпругата му Дебора-Лий Фърнес.

Мислейки в по-широк мащаб, основателят на проявата "Глоубъл ситизън" Хю Еванс оповести едногодишна кампания "Глобална цел на живо: Възможната мечта" с участието на звезди от ранга на Били Айлиш, Еди Ведър, Майли Сайръс, Крис Мартин, "Ред хот чили пепърс", Ъшър и други. Кулминацията ѝ ще бъде 10-часов концерт на живо на 26 септември 2020 г., организиран на пет континента.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъхъ

    4 1 Отговор
    О няма да стане, такива ги мислят за психично болни и приличат на Чъки и не ходят на училище
  • 2 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ВИЕ СТЕ ВЪРХЪТ НА "СЛАДОЛЕДА " !!!! НО ...МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ПЕСЕН СЪС МОТОТО :" ЗАЩО ДА СПАСЯВАМЕ ПЛАНЕТАТА ,КАТО НЕ ЗНАЕМ СМИСЪЛА НА ЖИВОТА " !?!?!?!? ...МОЯТ ПРИПЕВ Е : " ЗА ДА ГО ОТКРИЯТ ДЕЦАТА НИ " !!!!!!!!!!!!!!