Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 14:25 1 588 3

Сър Елтън Джон за първи път сподели за... (ВИДЕО)

  • елтън джон-
  • рак

Преди две години музикантът научил, че е засегнат от рак на простатата

Сър Елтън Джон за първи път сподели за... (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Преди две години Елтън Джон научил, че е засегнат от рак на простатата и едва не умрял от усложненията след операцията за отстраняване на раковото образование, съобщават британски медии.

Той за пръв път разказва това в автобиографичната си книга "Аз", която предстои да бъде публикувана.
По думите на 72-годишния музикант, лекари открили признаци на заболяването по време на рутинен медицински преглед. Извършената впоследствие биопсия потвърдила диагнозата преди началото на световното му турне, което той не отменил.

"Не бях много шокиран, когато чух думата "рак" - пояснява Джон. - Ракът на простатата не е шега работа, но е често срещано заболяване. То бе открито в ранен стадий и тъй като природата ме е дарила с добро здраве, се възстановявам бързо след всяка болест." Известният певец и композитор отбелязва, че предпочел хирургичната интервенция пред химиотерапията.

"Решението до голяма степен бе взето от децата ми - уточнява той. - Не исках години наред да се боря с рака. Операцията бе извършена в Лос Анджелис през 2017 г. и се оказа успешна." Няколко седмици по-късно той изпитал чувство на тревожност и силна болка, но продължил да изнася концерти, като от време на време търсел лекарска помощ, за да се подтиснат симптомите.

"Струваше ми се, че всичко е наред, а след това за малко не умрях", признава певецът. След поредица негови концерти в Южна Америка болката се върнала и дори се усилила. Музикантът спешно постъпил в лондонска болница и разбрал, че бил на косъм от смъртта. Инфекцията щяла да го бие, ако няколко денонощия по-късно не бил подложен на лечение. През април 2017 г. британски медии оповестиха, че сър Елтън е в отделението за реанимация, но тогава не бяха съобщени подробности, независимо че музикантът бе принуден да отмени няколко свои изяви на сцената.

Той освен това съжалява, че сингълът му "Candle in the Wind", посветен на смъртта на принцеса Даяна, е станал толкова популярен. Композицията е римейк на едноменната песен от албума му "Goodbye Yellow Brick Road" от 1973 г., която Джон написал по повод смъртта на американската актриса Мерилин Монро.

Въпросната композиция сър Елтън е изпълнил само веднъж - на церемонията във връзка с погребението на Даяна на 6 септември 1997 г. в Уестмънстърското абатство. "Candle in the Wind" незабавно оглави класациите в целия свят и влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-продавания сингъл на всички времена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 2 Отговор
    Велики музиканти като Елтън Джон, Фил Колинс и Крис Риа за съжаление вече са на умирачка и няма един по-добър от тях от сегашните...
  • 2 БАЙ МИЛЕ

    3 2 Отговор
    Велик музикант.......Добре,че се е излекувал.......Но е трябвало да се подложи на лазерно отстраняване на простататата......В Щатите не са ли чували за този метод....?..Както у нас........
    Род Стюърд беше загазил от същото,но се излекува и е добре.....
  • 3 Гост

    0 5 Отговор
    Ще има как се не има нали е збърканяк. Плуваш на ляво ,пеещ г______й английски джендър . Поп бозавв певач . Чалгарина на кралицата , певицата на Гей....... Та боклука на Англия и 🚾🚾🚾🚾🚾🚾🚾🚾 на британския парламент.