Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 21:00 1 055 2

Културата на древния свят оживява в НИМ

  • ним-
  • древен свят

В края на приключенията в древния свят ще се проведе викторина

Културата на древния свят оживява в НИМ - 1

На 18-ти и 19-ти октомври 2019 г. Националният исторически музей и Детски музейно-образователен център към НИМ организират фестивал на древните култури „Приключения в Древния свят”.

В последните слънчеви дни на месец октомври в партньорство с Българско египтологическо общество, Сдружение за антични реконструкции "Mos Maiorum Ulpiae Serdicae", Национална гимназия за древни езици и култури – НГДЕК „Св. Константин-Кирил Философ”, НИМ и Детски музейно-образователен център към НИМ ще запознаят малките посетители (6-14 год.) и техните родители с вълнуващия свят на древните култури на Египет, Тракия, Гърция и Рим.

В края на приключенията в древния свят ще се проведе викторина, а победителите ще бъдат наградени с книги, любезно предоставени от детските издателства „Златното пате” и „Фют”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А защо в древният свят

    0 0 Отговор
    Отсъства България?

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "А защо в древният свят":

    Не отсъства . Просто тогава се нарича Тракия. Ако се върнем пък във времето преди гърция, Рим и Египет, то тя се е наричала Ария . Друг е въпроса че нашите подложги няма да представят нещата в истинския им вид а ще повтарят догмите на 20 годишният евреин Иречек и еврейският СССР в периода на стремеж всичко българско да бъде изкарани руско .