18 Октомври, 2019 08:40 1 109 1

Прощаваме се с Милчо Левиев

  • милчо левиев-
  • последно сбогом

Той почина на 81-годишна възраст в Солун, след тежко боледуване

Прощаваме се с Милчо Левиев - 1

Прощаваме се с големия български музикант Милчо Левиев - музикалният бунтар, който живееше по нотите на свободата.

Той почина на 81-годишна възраст в Солун, след тежко боледуване. Приживе спечели любовта на публиката с неповторимите си джаз импровизации. Левиев търсеше свободата в живота и в изкуството.

Заради нея напуска България и се установява в Съединените щати. Свири с най-добрите музиканти в жанра и е смятан за един от съвременните гении на джаза.

Два пъти е номиниран за "Грами". Носител е на десетки престижни награди от световни фестивали, на ордени "Стара планина" и "Св. Св. Кирил и Методий". Близки и приятели ще го изпратят в последния му път днес от 11 часа в Зала "България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Израелски масон

    2 1 Отговор
    Сбогом жид.