Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 15:57 1 971 4

Българският флаг е в логото на „Евровизия“

  • евровизия-
  • флаг-
  • българия-
  • лого-
  • конкурс-
  • музикален конкурс-
  • ротердам

Домакин на музикалния конкурс ще е град Ротердам

Българският флаг е в логото на „Евровизия“ - 1

Организаторите на Евровизия 2020 представиха новата графична опаковка на конкурса, която е създадена специално за изданието в Ротердам. Тя е вдъхновена от 65-ата годишнина на престижната музикална надпревара и представя по минималистичен и иновативен начин от флаговете на всички 41 участващи държави. Дизайнът, който включва и тазгодишното мото „Open Up”, ще се използва по време на двата полуфинала и големия финал, които ще се проведат съответно на 12, 14 и 16 май в залата Rotterdam Ahoy. Иновативното лого ще украси и града домакин и ще бъде поставено на билбордове, сгради и градския транспорт.

Графичната опаковка на конкурса логично продължение на дизайните от предишните домакинства на Холандия – през 1970, 1974 и 1980 година, съобщиха организаторите на конкурса. "Графичната опаковка следва характеристиките на дизайна в нашата страна и е минималистичен, експериментален и иновативен“, споделя Систе Бакер, изпълнителен продуцент на Евровизия 2020. „Освен това той разказва история, цветен и празничен е и има много практически приложения.“

Двата полуфинала и големият финал на грандиозното шоу ще бъдат излъчени на живо по БНТ1 на 12, 14 и 16 май. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България. Холандия спечели правото да домакинства Евровизия 2020 след победата на младия и дотогава неизвестен изпълнител Дънкан Лорънс с песента „Arcade“. Тя се превърна в хит в цяла Европа и Австралия.

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) е създаден на 12 февруари 1950 година от 23 европейски и средиземноморски радио-телевизионни организации по време на конференция в Девън, Великобритания. През 1955 година в EBU решават да организират международен конкурс за песен: телевизионно шоу, в което да участват държави, представлявани от съответните телевизии, и което да се излъчва едновременно във всичките участващи страни. Идеята е на французина Марсел Безенсон, който работи в съюза. Конкурсът черпи вдъхновение от италианския Фестивал ди Санремо, проведен за първи път през 1951 година и за времето си е технологичен експеримент в областта на телевизия на живо.

Българският флаг е в логото на „Евровизия“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    1 6 Отговор
    Къде е Българския флаг? Нещо джеднърско за обяснение?

    Коментиран от #4

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    3 4 Отговор
    Естествено че ще домакинства Холандия. Държавата на джендърите, наркотрафикантите и дървените налъми. Дано океана да ги потопи скоро, че да се откажат британците от брекзит. Ще се изненадам ако нормален човек спечели тази година.
  • 3 Алфа Вълкът

    4 0 Отговор
    На тая снимка трудно ще го видите. На 9ч в малкия периметър е!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.