Last news in Fakti

6 Декември, 2019 16:10 3 623 2

Диригентът Йордан Камджалов: Чувствам дълг към хората!

  • йордан камджалов-
  • диригент-
  • маестро-
  • дълг към хората

Блестящият наш диригент бе гост в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком

Диригентът Йордан Камджалов: Чувствам дълг към хората! - 1
Снимка: БГНЕС

''На пръв поглед обществото е много заинтересовано и много тласнато в един коловоз на информация, като не се говори достатъчно и се замъглява една друга част на обществото, която е микроскопична, но всъщност чака удобния момент, за да се прояви и да види нещо стойностно, нещо смислено и нещо ценно, за да изрази своята съпричастност. Човек никога не е бил повече от сега конфронтиран с абсолютно противоестествени неща. Мисля, че човешкото, сърдечното и силното тепърва ще привлича по-силно човека, защото дефицитът е огромен'', това заяви блестящият български диригент Йордан Камджалов в студиото на ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Усещам огромна потребност и дълг към хората, който да осмисли съществуването. Това, което различава България, въпреки че ние сме слезли почти на животинско равнище, различното е колосите в България – има в момента живи такива, както има и от всички генерации назад“, заяви още той.

Той даде пример за композитора, пианист и архитект Димитър Ненов, който е роден в Разград в началото на 20-и век. Според диригента точно заради един такъв творец си струва цялата мизерия и предателства, предаде eurocom.bg.

„Хора като проф. Лазар Николов, Иван Бакалов, Добрин Петков, моя професор Васил Казанджиев, които предават и съхраняват мита и легендите на такъв феномен. Димитър Ненов не е елитарен. Той е бил системно унищожаван и игнориран (бел. ред. след 9.09.1944 г.). Той не се е вписвал в никакви калъпи. По време на Третото Българско царство има много голяма дейност като музикант и съосновател на Съюза на българските композитори'', каза още той.

Предстои коледен концерт на диригент Йордан Камджалов по музика на композитора Димитър Ненов. Датата е 11.12.2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смоко

    2 0 Отговор
    Този човек е етално за подражание, но Мария май е написала нещо което дори самата тя не разбра!

    Коментиран от #2

  • 2 Изследващ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "смоко":

    Блестящ, колко да е блестящ... Не се намира никаква информация в Гугъл за световната му кариера...