9 Декември, 2019 12:09 2 057 4

Почина легендарен актьор от "Стар Трек"

  • рене обержоноа-
  • стар трек-
  • star trek

Сред най-известните роли на Рене Обержоноа е тази на Одо, който приема различни самоличности в "Стар Трек: Космическа станция 9"

Американският актьор Рене Обержоноа, станал известен с участието си в култовия сериал "Стар Трек", почина на 79-годишна възраст, съобщи АР.

Смъртта му беше потвърдена от сина му Рене-младши. Той заяви пред сп. "Ентъртейнмънт уикли", че баща му е починал от белодробен рак.

Сред най-известните роли на Обержоноа е тази на Одо, който приема различни самоличности в "Стар Трек: Космическа станция 9".

"Това е ужасна загуба - заяви в Тwitter актьорът Джордж Такеи. - Той бе прекрасен и интелигентен актьор. Той ще ми липсва."

"Винаги ще си спомням за чудесното си приятелство с Рене", допълни колегата му от "Стар Трек" Уилям Шатнър.

Рене Обержоноа е роден в Ню Йорк през 1940 г. Той прекарва детството си в Ню Йорк, Париж и Лондон. След като завършва университета Карнеги Мелън, дебютира в театъра.

Снимал се е също в сериалите "Адвокатите от Бостън", "Престъпни намерения", "Анатомията на Грей", "Добрата съпруга", "Военни престъпления", "Западното крило" и "Ангелите на Чарли".

Почина легендарен актьор от "Стар Трек"

Участвал е в редица постановки на Бродуей. Отличен е с награда "Тони" за съвместната си работа с Катрин Хепбърн в мюзикъла "Коко".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    1 2 Отговор
    Много голям!
  • 2 Алфа Ромео

    0 2 Отговор
    Да почива в мир, изглежда свеестен човек и добър актьор!
  • 3 Емил

    3 2 Отговор
    А бе, нещо да няма мор по актьорите - мрат като мухи напоследък!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.