9 Януари, 2020 21:30 2 173 5

Глобиха филмова легенда за уволнение на...

  • люк бесон-
  • сама софи

Френският режисьор Люк Бесон изгуби делото срещу бивша своя сътрудничка, която той уволнил докато е била в болнични

Глобиха филмова легенда за уволнение на... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Известният френски режисьор Люк Бесон изгуби делото срещу бивша своя сътрудничка, която той уволнил докато е била в болнични. В."Паризиен" съобщава, че кинодеецът е бил осъден да заплати глоба в размер на 10 хиляди евро.

Освен това съдът глоби с 20 хиляди евро и компанията на Бесон "Европа корп", в която жената била зачислена като сътрудничка. Ищцата Сама Софи ще получи 1000 евро компенсация за нанесените ѝ морални щети, като осъдената страна ще трябва да ѝ покрие и съдебните разходи.

През месец октомври 2017 година жената два пъти помолила Бесон да я пусне в отпуск, но получила отказ, след което си взела болнични. Тя искала да си почине от травмите, които претърпяла в продължение на години при работата си с Бесон.

През януари 2017 година тя получила известие за уволнение докато била още в болнични заради продължително отсъствие.

Както отбелязва вестникът Сама Софи била 13 месеца в отпуск по болест и успяла да си намери нова работа едва след 2 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чатланин

    6 4 Отговор
    Човека си направи шедьоврите - "Люси", "Валериан...". Само това му стига. Завистниците да го Д.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бачо Киро

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "13 месеца":

    Не само това, ми искала да я пусне, той не разрешил и тя се писала болна и никой нямало да разбере... Той естествено я е уволнил, понеже тя симулира. Била уморена видиш ли да работи там, ама не напуска, ми иска да почива и да и плащат. Абе тя да не е от нашите тъмнозелени? Или всички тъмнозелени са същите просто... А умният френски съд отсъдил в нейна полза даже....

    Коментиран от #5

  • 5 Вуйо

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Ами то името и отговаря на въпроса ти. САМА СОФИ...от бившите френски колонии най вероятно.