Last news in Fakti

15 Януари, 2020 10:40 1 004 2

Pearl Jam се завръщат с "Gigaton" (ВИДЕО)

  • pearl jam-
  • еди ведър-
  • пърл джем-
  • майк маккрийди

Сиатълските икони издават нов албум и тръгват на турне в Северна Америка и Европа

Pearl Jam се завръщат с "Gigaton" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сиатълските легенди Pearl Jam обявиха официално, че новият им албум излиза на 27 март и ще носи името "Gigaton", а веднага след това тръгват на турне в Северна Америка.

Това е първата нова продукция от бандата след "Lightning Bolt" от 2013-та, който им донесе „Грами“ и общо 11-ят студиен албум на Еди Ведър и компания.

„Правенето на албум е дълго пътуване“, споделя китаристът Майк МакКрийди в официално изявление.

„На моменти носеше тъмни емоции и объркване, в други моменти обаче ни водеше към ентусиазъм и експериментални пътища на музикално изкупление. Работата с момчетата по "Gigaton" определено ми донесе по-голяма любов, увереност и осъзнаване на нуждата от връзка между хората в тези времена“, допълва той.

Първият сингъл "Dance of the Clairvoyants" ще излезе в близките седмици, съобщи бандата на сайта си. Още преди датата на излизане на албума Рearl Jam ще тръгнат на турне с 16 дати в Северна Америка, започвайки от Торонто на 18 март.

След това бандата ще се премести в Европа през юни и юли за още 13 дати, като ще бъдат придружавани от колегите си от Pixies, Idles и White Reaper.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    7 0 Отговор
    Големи

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.