Last news in Fakti

15 Януари, 2020 15:42 1 213 0

Китаристът на Стинг ще забие във Варна

  • доминик милър-
  • китарист-
  • стинг-
  • концерт-
  • варна-
  • група

Страхотна изненада за варненските меломани

Китаристът на Стинг ще забие във Варна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Авторът на едни от най–големите хитове на Стинг ще гостува през месец март във Варна. Китаристът Доминик Милър ще забие в морската ни столица на 13 март, обявиха организаторите на събитието.

Силен старт се очертава на София Филм Фест във Варна, където след официалното откриване на фестивала, Доминик Милър ще сподели сцената на Фестивален и конгресен център във Варна със своята банда: Никола Фижман – бас, Сантиаго Ариас – бандеон, Рани Криджа – перкусии и Якоб Карлсън – клавишни.

Повече от 28 г. Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г. насам. Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик учи китара в престижния Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си. Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

Тази година Доминик Милър избра Варна и Пловдив за двете дестинации в България, за да представи последният си албум "Absinthe", с който изключителният китарист добавя още един връх в соловата си дискография. За албума си Доминик Милър е вдъхновен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че в момента живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и често изобразявали в картините си.

Гостуването на Доминик Милър & Band е по покана на сдружение за култура и образование Милчо Левиев, в партньорство с GuitArt Fest и София Филм Фест във Варна. Не пропускайте уникалното шоу на Доминик Милър & Band на 13 Март 2020 г. от 21:00 ч, както и останалата част от програмата на София Филм Фест във Варна до 20 март!

Китаристът на Стинг ще забие във Варна


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА