23 Януари, 2020 19:10 3 289 3

Отиде си британска филмова легенда (ВИДЕО)

  • монти пайтън-
  • тери джоунс

Комикът Тери Джоунс от трупата "Монти Пайтън" почина на 77-годишна възраст

Отиде си британска филмова легенда (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Британският актьор Тери Джоунс от комедийната трупа „Монти Пайтън“ е починал на 77-годишна възраст, съобщи семейството му, предаде АФП. Джоунс е починал след дълга битка с рядка форма на деменция.

„Тери почина вечерта на 21 януари 2020 г. на 77 г. след дълга и изключително смела, но винаги в добро настроение, битка с рядка форма на деменция. До него бе съпругата му Анна Содерстром“, се казва в съобщението.

Роден в Уелс през 1942 г., Джоунс бе също писател, историк и поет.

Отиде си британска филмова легенда (ВИДЕО)

Той бе един от създателите на „Летящия цирк на Монти Пайтън“, британското тв шоу, което пренаписа правилата на комедията със сюрреалистични скечове, персонажи и фрази през 1969 г.

Заедно с колегата си Тери Гилиъм е режисьор на първия филм на екипа „Монти Пайтън и Свещения Граал“, режисира и следващите проекти „Животът на Брайън“ и „Смисълът на живота“, с който печели голямата награда на журито в Кан през 1983 г.

Последният режисиран от него пълнометражен филм е комедията „Абсолютно всичко“ от 2015 г. с участието на Саймън Пег и Кейт Бекинсейл.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СВТ40 ссср

    0 5 Отговор
    Не ви пука.
  • 2 Ториното

    9 0 Отговор
    Велик!
  • 3 Аскер он башията

    0 0 Отговор
    Велик е нашият войник,велик,велик,велик