24 Февруари, 2020 17:05 3 106 7

Предпремиера на филма "Вой" - история за незаконното превеждане на мигранти през нашата граница

  • вой-
  • любен чаталов-
  • предпремиера-
  • бежанци-
  • филм

По реални събития

Предпремиера на филма "Вой" - история за незаконното превеждане на мигранти през нашата граница - 1

Филмът „ВОЙ“ е базиран от части на реални събития и от части доукрасен драматургично. Сценаристи на лентата са Борислав Костов и големият български актьор с над 150 филма зад гърба си – Любен Чаталов. В сюжета се преплитат съдбите на Джамила и дъщеря ѝ – Саедати, които са палестински бежанци. Вълкът по прякор - Любен Чаталов и синът му – Роки превеждат незаконно мигранти през нашата граница и им уреждат фалшиви паспорти. Партньорът им – Гаспаров – руски бизнесмен от тъмните среди, решава да задържи дъщерята, Джамила, която е едва 14-годишна и да я продаде като проститутка. За да реализира плана си, увещава Роки да му помогне, като го подкупва. Вълкът и синът му се изправят един срещу друг.

Повод за датата на предпремиерата е юбилеят на Любен Чаталов, който навършва 70 години, от които 45 години е посветил на киното. Той има десетки главни и поддържащи роли в българската кинематография и над 50 роли като актьор в американски, канадски, френски и др. продукции.

Предпремиерата на филма ще се състои, утре, 25 февруари, от 19:30ч. във филмотечно кино "Одеон".

Продуцент - Яница Лазарова; Оператор - Симеон Киров; Сценарий - Борислав Костов и Любен Чаталов; Режисура - Борислав Костов; актьорски състав: Любен Чаталов, Анастасия Левордашка, Момчил Карамитев със специалното участие на Омуртаг Дяков и др.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    5 5 Отговор
    Поредния мизерен бг филм след 1989 г сниман който няма да го гледам!

    Коментиран от #7

  • 2 Последния софиянец

    6 2 Отговор
    Много ясно че има замесен и съмнителен руски бизнесмен, агент. ХА ХА ХА!

    Коментиран от #4

  • 3 bandita

    8 0 Отговор
    динко участва ли?
  • 4 Монгола

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Ако беше немец тъмния бизнеснен щеше да задържи сина!
  • 5 Артист

    6 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Гаспаров – руски бизнесмен от тъмните среди, решава да задържи дъщерята, Джамила, която е едва 14-годишна и да я продаде като проститутка.

    Звучи като треторазрядна холивудска пропаганда от 80 те.Мъка,мъка.Не вярвам скоро да се "роди" гледаем български филм .От дебили няма как да стане.

    Коментиран от #6

  • 6 Монгола

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Артист":

    Сценария може да го е писала Румяна Желева руснака им трябва за по пряк път към западна Европа през Русия!
  • 7 Този

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Поредния идиот стил ала бай Ганя. Имаш ли си и най бегла представа какви български филми има. Това, че не ги излъчват по БНТ и билета за киносалона не е 10 ст не значи, че кино няма. Има ама галфон като теб, който дава по 30лв за луканка няма да даде 10 за кино, щото е скъпо.