Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 20:40 2 156 2

Армани представи колекцията си пред празна зала

  • джорджо армани-
  • коронавирус-
  • армани-
  • мода-
  • колекция-
  • празна зала-
  • милано-
  • дизайнер-
  • италия

Той обясни решението си с мерките, взети от италианското правителство

Армани представи колекцията си пред празна зала - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Седмицата на модата в Милано приключи с дефилето на дизайнера Джорджо Армани, който представи колекцията си за сезона есен/зима 2020-2021 г. пред празна зала, съобщиха AP и AFP.

Той обясни решението си с мерките, взети от италианското правителство, което препоръчва да се избягват събиранията на хора поради бързото разпространение на новия коронавирус в северната част на страната. Манекенките показаха проектираните от Армани облекла пред камери, а заснетите кадри бяха излъчени директно в социалните мрежи и на сайта на модната къща, която носи неговото име, предаде БНР.

За да почете отсъстващия в това издание на Миланската седмица на модата Китай, дизайнерът представи в края на дефилето 12 облекла висша мода, които са създадени между 2009 г. и 2019 г. и са вдъхновени от тази страна. Няколко часа по-рано брандът "Лаура Биаджоти" също представи колекцията си без публика. Междувременно бе оповестено, че Миуча Прада и Раф Симънс, които са сред най-известните модни дизайнери, ще работят заедно над следващата колекция на модна къща "Прада" за сезона пролет/лято 2021 г.

Миуча Прада, която е творчески директор на носещата нейното име модна къща от 30 години, увери, че новото партньорство не означава, че възнамерява да предаде щафетата на свой колега. "Не ме правете по-възрастна, отколкото съм", каза 70-годишната дизайнерка. Петдесет и две годишният Симънс е смятан за един от най-големите таланти в света на модата. Името му стана обект на много спекулации, откакто той се раздели с бранда "Калвин Клайн" през 2018 г. Преди това е работил за "Джил Сандер" и "Диор", а освен това притежава свой собствен бранд. "Може би за пръв път в историята на модата двама експерти, които са постигнали успехи в този сектор, ще работят заедно", отбеляза Патрицио Бертели, един от изпълнителните директори на "Прада груп" и съпруг на Миуча Прада.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телефончету

    1 2 Отговор
    Учудих се , но заради поредната гадост, не можа да се види ,може би интересната колекция на този силен дизайнер..! (на живо..)

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.