Last news in Fakti

17 Март, 2020 12:44 2 653 6

Виктория отменя европейското си турне, Васко Кеца отказва концерти, а Рачков...

  • коронавирус-
  • вирус-
  • концерт-
  • култура-
  • музика-
  • васил найденов-
  • димитър рачков-
  • виктория-
  • евровизия

Коронавирусът атакува безпощадно културните събития

Виктория отменя европейското си турне, Васко Кеца отказва концерти, а Рачков... - 1
Снимка: БГНЕС

Заради бързото и мащабно разпространение на опасния коронавирус, шоубизнесът понесе известни щети. Множество концерти, постановки, филмови премиери и др. културни събития бяха отменени. Това не подмина и родните звезди.

Българският представител на Евровизия 2020 Виктория отмени европейското си турне през март и април. През следващите два месеца до конкурса в Ротердам младата певица ще се съсредоточи върху вокалната и сценичната си подготовката за музикалната надпревара в Ротердам.

Ето какво написа Вики в социалните си мрежи: “Всички имаме мечти, копнежи, амбиции и важни проекти, които са възпрепятствани от сегашната кризисна ситуация. В моменти като този обаче, ние трябва да се обединим и да застанем зад опазването на човешкото здраве и живот, които са най-важните ценности.

Призовавам всички мои последователи да проявят стриктна дисциплина и отговорност, за да може животът да продължи нормално възможно най-скоро. Евровизия е едно от най-важните събития в годината за много хора по света и се провежда ежегодно от 1956 година насам с послание за единение и солидарност между народите в Европа. Сега повече от всякога имаме нужда от този пример, за да се справим с тежката ситуация заедно.

С екипа ми преценихме, че пътуванията в момента носят неоправдан риск, с което е напълно невъзможно да се изпълнят първоначалните ни планове за срещи с българските общности и промо концерти в редица европейски градове като Лондон, Мадрид, Амстердам и други. През месеците до Евровизия ще се подготвяме усилено, за да представим България по най-добрия начин през май месец.

Убедена съм, че в бъдеще ще имаме много други възможности да се срещнем на живо. Време е за дисциплина, отговорност и солидарност. #StayHome #StaySafe"

Междувременно организаторите на Евровизия излязоха с официално становище на 13 март във връзка с провеждането на конкурса в Ротердам. Те заявиха, че следят изкъсо ситуацията с разпространението на коронавируса и предвид факта, че полуфиналите и финалът ще се проведат през май, не прибързват с отмяната на песенния конкурс, а продължават подготовката за него.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.

Освен Виктория Георгиева, Васил Найденов също отмени участията си за неопределен период от време, а комикът Димитър Рачков отмени представлението си в Лондон, което трябваше да се състои тази седмица.

"Скъпи приятели, поради епидемията от коронавирус и обявеното извънредно положение ви уведомяваме, че концертите и участията ми се отменят ! Бъдете здрави!", написа Кеца в официалната си страница във Фейсбук. Той е поредният изпълнител, който отменя изявите си заради опасността от смъртоносния вирус.

Шоуменът Рачков също оповести отмяна на шоуто си в мрежата. "Бих искал да ви информирам, че поради възникналата извънредна ситуация "Забраненото шоу на Рачков" в Лондон се отлага.Благодаря на всички, които пожелаха да присъстват на представлението!", написа Рачков и обеща нова дата а участието си в британската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професор по Стоманобетон

    11 0 Отговор
    Какво е отменила виктория!?!??..И коя е тази,или този,или това нещо виктория!?!?потрес!
  • 2 месара

    2 0 Отговор
    еееееее, нема да лапнат кинти, каква трагедия 😂
  • 3 Пепа

    3 0 Отговор
    Рачков а това в Арена няма ли да го отмени ???????
  • 4 артиста

    2 1 Отговор
    C eкипa ми прeцeнихмe, чe пътувaниятa в мoмeнтa нocят нeoпрaвдaн риcк, c кoeтo e нaпълнo нeвъзмoжнo дa ce изпълнят първoнaчaлнитe ни плaнoвe зa cрeщи c бългaрcкитe oбщнocти и прoмo кoнцeрти в рeдицa eврoпeйcки грaдoвe кaтo Лoндoн, Мaдрид, Aмcтeрдaм и други.
    Алооо,супер неизвестната! Какво си отменила?? Европа наложи забрана!!Не ти си отменила ,а в цяла Европа границите са затворени и всички масови прояви са забранени от 13 март.
    Много се дразня когато някакви кифли започват да се правят на интересни.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 DRISNIATA metev

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "артиста":

    KOI EKIP BRE PEDERAZE TURSKI? EKIPA S KOITO BLIZHETE NASRANIAT GUS NA GLUPAVIAT TI GOSPODAR borisOFF LI? AMI TO ZA TOVA NE TE PUSKAT DA MU SMUCHESH TASHACITE! IAVNO NIAKOI OT EKIPA TI E PO -KADUREN! S DRUGI DUMI SI OSTAVASH DA MU OBLIZVASH NASRANIAT GUs!