Last news in Fakti

25 Март, 2020 19:29 1 684 4

Как Тарантино пази в тайна финала на филмите си

  • куентин тарантино-
  • филми-
  • финал-
  • режисьор-
  • изненадващ-
  • пази в тайна

Режисьорът често изненадва дори хората от снимачния си екип

Как Тарантино пази в тайна финала на филмите си - 1
Снимка: shutterstock

Приятел на Тарантино разказа как режисьорът пази финала на филмите си в тайна, пише РИА Новости.

Уилям Пол Кларк, приятел и асистент на Куентин Тарантино, сподели как режисьорът успява до последно да пази финала на филмите си в тайна, включително и „Имало едно време в Холивуд“.

По думите на Кларк последният акт от сценария е скрит от всички членове на екипа на филма и поставен в специално хранилище. Само тези, които работят по тази сцена, могат да се запознаят с него.

"Ние пазехме третия акт в сейф в стаята на счетоводителя. Изглеждаше така: ако трябва да вземете сценария, идвате в офиса, взимате копие и влизате в малка стая, където четете", обясни асистентът и продуцентът. "Когато приключите, връщате сценария и той бива поставен обратно в сейфа. На участниците в сцената бе позволено да си правят малки бележки за себе си. "

Помощникът на Тарантино подчерта, че са носели сейфа със себе си дори при снимките на терен. В този случай той се съхранявал в караваната на продуцента.

"Най-трудното бе да се преодолее страхът - да не разполагате с материала през цялото време. Но щом членовете на екипажа се справят с вълнението, това вече не е проблем", коментира Уилям Пол Кларк.

Той добави, че финалите във филмите на Куентин Тарантино често са изненадващи, включително и за неговият екип. Например, в „Гадни копилета“ (2009), финалната сцена изобщо не е редактирана.

"Режисьорът я преработи по време на коледните празници. В резултат на това той получи чернова с малък фрагмент от диалог, написан на ръка върху няколко листа опаковъчна хартия. Така и ми даде тази купчина", спомня си Кларк.

Същото се случи и с финала на екшъна „Джанго в окови“ (2012).

"Сцената, в която убихме около 40 надзиратели, първоначално не бе в сценария", добавя продуцентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    11 1 Отговор
    Филмите му са спорни, но аз ги харесвам. Доколкото знам Тарантино не е част от холивудската гилдия.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фен":

    А от чия гилдия е, от Мосфилмовската ли ?