9 Април, 2020 14:03 2 124 3

"Чумата" на Камю с тираж над милион, продават по 1 книга на клиент

  • япония-
  • чумата-
  • албер камю

В Япония екземпляри от книгата бяха разграбени от началото на пандемията от новия коронавирус

"Чумата" на Камю с тираж над милион, продават по 1 книга на клиент - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Публикуването на романа на Албер Камю "Чумата" на японски език надхвърли границата от 1 милион екземпляра, след като по 154 000 екземпляра бяха отпечатани 7 пъти от февруари, съобщава БТА.

В Япония екземпляри от книгата бяха разграбени от началото на пандемията от новия коронавирус, а вериги книжарници ограничиха продажбите ѝ до 1 екземпляр на купувач.

"Книгата дава отговор на въпроса как трябва да живеем в тези трудни времена", каза говорител на издателството "Шинчоша", цитиран от Асошиейтед прес.

Романът, който първо е публикуван на френски език през 1947 г., а след това и на японски през 1969 г., представя дилема, свързана с човешкото съществуване в град в Северна Африка, в който върлува чума, припомня АП.

Обикновено се продават около 5000 екземпляра от романа годишно в Япония, но сега той е номер 1 по продажби в големите книжарници в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    5 2 Отговор
    Нормалните четат Камю примерно ... а Тиквите не могат и Винету да прочетат.
  • 2 Олд Шетърхенд

    2 0 Отговор
    "Винету" е много пъти по добра книга от всичко на Камю;)
  • 3 Другия с коня

    2 0 Отговор
    Албер Камю получава Нобелова награда за ”Мита.за Сизиф”.Есе от 60 страници в които отговаря на въпроса на всички Екзистенциалсти за смисъла на Живота.В ”Чумата” само преповтаря Идеята от Мита за Сизиф....Какъв е смисъла да се Родиш,да ядеш и други неща и да Умреш...