Last news in Fakti

5 Май, 2020 09:08 1 731 2

Големите холивудски продукции са застрашени от Covid-пандемията

  • холивуд-
  • кино-
  • дюн

В Калифорния филмовите камери тънат в прах от средата на март, тъй като мерките за социална изолация не са приложими за голям екип на снимачната площадка

Големите холивудски продукции са застрашени от Covid-пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Редица професионалисти в киното се питат за бъдещето на големи филмови продукции, докато холивудски студиа търсят иновативни решения, за да възобновят снимки, които от седмици са парализирани заради пандемията от новия коронавирус, предаде БТА като цитира Франс прес.

В Калифорния филмовите камери тънат в прах от средата на март, тъй като мерките за социална изолация не са приложими за голям екип на снимачната площадка. Макар властите да започнаха постепенно да ги смекчават, професионалистите в шоубизнеса отбелязват, че пандемията може радикално да промени филмовата индустрия, която се отличава с високи производствени разходи и застраховки.

"Невъзможно още утре сутринта да започнат снимките на филм от поредицата "Междузвездни войни" или на "Марвел", заяви спечелилият "Оскар" продуцент на филма "Войната е опиат" Никола Шартрие. "Логично е - има много юридически рискове и опасения - допълни неговият колега, продуцентът на "Страх и омраза в Лас Вегас" Стивън Немет. - Не си представям сега да продуцирам филм като "Дюн" на Дейвид Линч. Не виждам как би могло да се заснеме епичен филм като "Лудия Макс". Тези филми са с големи снимачни екипи. Невъзможно е това да бъде под контрол."

Макар че Калифорния взе бързи мерки за борба с новия коронавирус, там бяха регистрирани над 45 000 случая на заразяване, най-вече в района на Лос Анджелис - люлката на филмовата индустрия. Рискът е прекалено голям и застрахователи отказват да покрият разноските при прекъсване на снимки, предизвикано от случаи на заразяване с новия коронавирус. Тези забавяния могат да струват милиони долари, когато става дума за филми с голям бюджет.

"Някои обмислят възможността да заменят статисти с компютърни трикове в сцени с множество хора, но това би струвало цяло състояние", увери Шартрие.

"Според мен големите филмови продукции няма да се завърнат, преди да бъде създадена ваксина срещу новия коронавирус", отбеляза Неме.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 3639

    1 2 Отговор
    голяма работа