19 Май, 2020 10:52 1 790 0

Почина братът на Карлос Сантана

  • карлос сантана-
  • брат-
  • почина-
  • хорхе сантана

Хорхе Сантана бе на 68 години

Почина братът на Карлос Сантана - 1
Снимка: Shutterstock

Китаристът Хорхе Сантана, по-младият брат на Карлос Сантана, е починал, съобщи Associated Press, цитиран от dir.bg. Карлос Сантана обяви кончината на брат си във Facebook в петък. Хорхе Сантана бе на 68 години. Той е издъхнал в четвъртък.

Хорхе Сантана е роден в Халиско, Мексико, и започва да свири на китара подобно на по-големия си брат.

Присъединява се към група музиканти в Сан Франциско, която впоследствие носи името "Malo" (лош на испаански език). Според легендата на бандата името ѝ дошло от реплика на майката на фронтмена ѝ, която често им казала на испански "всички вие сте лоши".

Хитът на групата "Suavecito" от 1972 г. се превръща в задължителна част от музиката на всички сватби и семейни тържества за поколения мексикански американци в Южна Калифорния, пише БТА. "Malo" издава три албума, преди да се разпадне. След това Сантана свири в нюйоркската салса формация "Fania All-Stars". Той е сред малкото мексикански американци в проекта, в който участват пуерториканци и кубински американци. Хорхе Сантана свири и соло. Участва в турнето на брат си Карлос през 1993 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА