Last news in Fakti

19 Май, 2020 13:43 1 683 0

Градската художествена галерия - Варна стана част от Google музеите

  • галерия-
  • музей-
  • google-
  • култура-
  • онлайн

Галерията е първата културна институция във Варна, която може да бъде разглеждана онлайн

Точно в деня на музеите - 18 май, Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна се приближи още повече до почитателите на изкуството, като се присъедини към платформата на Google Arts&Culture.

Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна е първият варненски музей, който присъства в платформата на Google, която обогатява и улеснява общуването с изкуството по цял свят.

Пламена Димитрова-Рачева, директор на Галерията, споделя:

„Днес е истински празник за нас – честваме Международния ден на музеите и това, че ние сме първият музей във Варна, който отвори виртуално своите врати за посещение на всички хора по света чрез платформата на Google Arts&Culture. По време на пълната изолация на музея по повод COVID-19, ние работихме, за да бъде реализирана една прекрасна и актуална за нашето време идея - произведенията на нашето културно наследство и изкуство, които галерията притежава, да станат достъпни от всяка точка на земното кълбо чрез дигиталните технологии. И успяхме. Добре дошли в глобалната мрежа, за да се срещнем на точното място и в точния ден в нашия музей!“

Може да разгледате страницата на Градската художествена галерия - Варна в Google Arts&Culture:

https://artsandculture.google.com/partner/varna-city-art-gallery


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА