1 076 0

Капанският ансамбъл от Разград излиза на безсрочен протест

Светослав Митев е освободен от длъжността директор

Капанският ансамбъл от Разград излиза на безсрочен протест
Снимка Архив: БГНЕС

Протест на танцьори от Капанския ансамбъл в Разград. Те са недоволни от новоназначения директор на танцовия състав Кънчо Върбанов и настояват да бъде възстановен досегашния му ръководител Светослав Митев. В същото време от община Разград заявиха, че смяната е направена заради установени сериозни нарушения на финансовата и трудовата дисциплина.

Светослав Митев е освободен от длъжността директор на Капанския ансамбъл след като 3 години го е ръководил. Според неговите колеги, които днес излязоха на протест, той дошъл в момент, когато формацията е била в много тежко състояние, с липси в касата и задължения към НАП, и е успял да го възроди.

"Направи доста за артистите на ансамбъла като повиши заплатите, структурата, повече концерти имаме, мениджмънта, който го е учил, и го практикува в момента, дава резултати. И мисля, че доста добре се развиваме, пазим българското … а не в момента, както имаме нови нареждания от новия директор, който не го искаме, да се върнем към Балкантурист…", разказва Георги Георгиев - ръководител на танцовия състав.

В същото време от Община Разград твърдят, че според направения одит Светослав Митев е облагодетелствал финансово жена си и сина си, а себе си е назначил на втори трудов договор като балетист.

"Работейки като балетист, работното му време се намалява на 4 часа, но трудовото му възнаграждение продължава да бъде като за пълен работен ден… Отделни са и командировъчните му като директор, в които си личи ясни следи от подправяне - в километрите, в разходите", обяснява Добрин Добрев - зам.-кмет на Разград.

Светослав Митев отрича да е вършил финансови злоупотреби и да е облагодетелствал семейството си.

"Съпругата ви е отпреди мен в Капанския ансамбъл, синът ми по настояване на колегите дойде в този ансамбъл, защото от 6 години играе народни танци, споделя пред БНТ Светослав Митев - уволнения директор на Капанския ансамбъл.

Светослав Митев заяви, че ще търси правата си в съда, а от Община Разград казаха, че събраните документи ще бъдат изпратени в Районната прокуратура.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.