Last news in Fakti

27 Май, 2020 14:21 1 391 2

Доайен на Музикалния театър чества 40 години на сцената

  • христо сарафов-
  • доайен-
  • музикален театър-
  • 40 години

Христо Сарафов навърши 65 години

Доайенът на Националния музикален театър „Стефан Македонски” Христо Сарафов навърши 65 години. 40 от тях са посветени на музикално-театралната сцена – в оперни, оперетни спектакли и мюзикъли. Заради яркото си сценично присъствие често е сравняван от почитателите и от учениците си с актьора Васил Михайлов.

„Моята мечта винаги е била да се занимавам с това, което правя вече 40 години. Това е нещото, което най-много ме радва и вдъхновява в този живот. И се надявам да продължавам да го правя. Искам да съм на това място, на което съм, с тези възможности, с които съм и с тази любов на публиката, която имам” споделя Христо Сарафов.

Заради извънредното положение посветеният на неговия юбилей спектакъл на оперетата „Царицата на чардаша” на Имре Калман, в който Сарафов играе една от коронните си роли на бонвивана Фери Бачи, не можа да се състои в Музикалния театър. Но големият артист беше скъп гост в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива” на БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    1 1 Отговор
    Доайенът на Националния музикален театър „Стефан Македонски” Христо Сарафов НЕ каза в това смутно време нищо по въпросите на деня ,а може би и на бъдещето - Доайен,доайен .какъвто доайена такива и тия след него.....мъцни бе господин ДОАЙЕН нещо по различно от либретото
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.