5 Юли, 2020 21:30 2 598 10

Отваря врати обновеното лятно кино в Ямбол

  • ямбол-
  • лятно кино-
  • кино-
  • диви и щастливи

Подарък към ямболлии е и първата киновечер на открито, на 6 юли, от 21:20 часа, с безплатната прожекция на романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“

Отваря врати обновеното лятно кино в Ямбол - 1
Снимка: Община Ямбол

Гражданите и гостите на Ямбол ще могат да се радват на нова придобивка. Приключи ремонтът на Лятното кино в Градски парк, което е напълно обновено и ще отвори врати на 6 юли, понеделник, с прожекция на българския филм „Диви и щастливи“ с участието на актьорите Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева и др., а част от тях специално ще гостуват в града за представянето на лентата пред ямболската публика, съобщиха от местната община.

Старите амортизирани пейки са заменени с чисто нови удобни седалки. Прилежащото пространство около киното е почистено от излишната растителност, мястото е озеленено и облагородено с цветя. Настилката е почистена и поправена. Оградата и входът на обекта също са ремонтирани и освежени с нова боя. Дейностите са извършени от ОП „Паркове и зони за отдих и спорт“

Топлите летни месеци предполагат за повече време на открито и Лятното кино е чудесна възможност то да бъде оползотворено приятно и пълноценно.

Община Ямбол ще предоставя безвъзмездно сцената на Лятното кино в Ямбол на детски школи, читалищни формации и др. за техни мероприятия, които са предполага да бъдат подарък за публиката.

Подарък към ямболлии е и първата киновечер на открито, на 6 юли, от 21:20 часа, когато официално ще бъде открито реновираното Лятно кино с безплатната прожекция на романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“, оглавила класацията за най-гледани български филми през 2019/2020 г. в кината. Това е първият български филм, на който зрителите масово се завръщат да гледат повторно в кино салоните. За първи път в историята на българското кино, наш филм е успял да добие голяма популярност в Република Северна Македония и да се задържи седмици наред на голям екран и има официална дистрибуция в Канада. Поради глобалната пандемия, причинена от COVID-19, е преустановено голямото турне на филма в САЩ, но организаторите не спират да търсят безопасни начини да достигнат българската публика и да им дадат необходимата глътка култура за разтоварване от изолацията. Филмът се е радвал на успешни прожекции във Враца, Перник, Берковица, Горна Оряховица, Пловдив, Велико Търново и София.

Поради наложените мерки за безопасност и съгласно последните разпоредби на министерството на здравеопазването, зрителите ще бъдат разположени през седалка, за да се спази необходимата дистанция. Входът е свободен, до запълване на местата, а организатор - Община Ямбол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво стана с шкафа

    7 0 Отговор
    €€€€€?

    Коментиран от #5

  • 2 Колко

    4 3 Отговор
    пари струва на данъкоплатците това "неотложно" нещо ?
  • 3 Еее

    2 2 Отговор
    Ново гнездо на вируса.
  • 4 мечо

    1 4 Отговор
    направете и зимно кино ето една бизнес идеа хфащате една празна каща и слагате климатици витнилатори и един прожектор сас лаптоп и сабирате на хората пари да им пускате фюлми от замунда
  • 5 мечо

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Какво стана с шкафа":

    няма шкаф инсцинировка е снимката беше дуказано че е опит за преврат сас фотошоп е правена от васил бошков зад които наднича бг мадов цветан василев от бел град сас щедрата поткрепа на ико прокопиев

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Xxx

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "мечо":

    На личната ти карта пише Българин, Не те прави такъв! Оставаш си едина грешка, мазен паразит незаслужаващ дара поднесен му от господ-живот! Отивай на USA-то там ще се интегрираш много добре !
  • 8 Цъфти

    1 2 Отговор
    Що не пишат колко милиони са откраднали
  • 9 Радвал се Сано

    1 0 Отговор
    В Берковица Александър Сано, хапна, пийна, отложи втората прожекция на АВТО КИНОТО, но си прибра повече от приличен хонорар.
  • 10 Гого

    1 1 Отговор
    Добре дошли в '85-та все едно. Кой ще ходи на лятно кино в 2020-та?(да го ядат комарите, както ни ядаха в 85-та, ма хубаво кино беше, там си намираш о хващаш мацка, едно гледане после беше)