Last news in Fakti

17 Септември, 2020 16:47 3 203 10

Звезди "замразяват" профилите си в знак на протест

  • звезди-
  • протест-
  • социални мрежи-
  • ким кардашиян-
  • кейти пери-
  • леонардо ди каприо

Ким Кардашиян, Кейти Пери, Леонардо ди Каприо са част от знаменитостите, които се включват в иницитивата

Звезди "замразяват" профилите си в знак на протест - 1
Снимка: shutterstock

Ким Кардашиян и редица други знаменитости обявиха, че "замразяват" профилите си в социалните мрежи за един ден в знак на протест срещу Facebook.

24-часовото "замразяване" е част от "седмицата на действия" в Инстаграм, водена от коалицията Stop Hate for Profit, която "изисква компанията-майка Facebook да предприеме действия за борба с расизма, омразата и дезинформацията на своите платформи", според съобщение до медиите, цитрано от bTV Новините.

Коалицията се ръководи от девет основни организации за защита на гражданските права, включително Anti-Defamation League, Color Of Change и NAACP.

Целта на кампанията е да насочи общественото внимание към технологичния гигант Facebook и "неговата роля в подстрекаването към насилието, разпространението на расизъм и омраза и допринасянето за дезинформация по време на изборите", се казва в съобщението.

В допълнение към "замразяване" на публикуването в социалните мрежи, участниците също така са помолени да споделят информация за кампанията на Stop Hate for Profit в профилите си тази седмица.

"Харесва ми, че мога да се свързвам директно с вас в Инстаграм и Фейсбук", написа вчера Кардашиян Уест в социалните мрежи, споделяйки снимка с надпис "Спрете омразата" (Stop Hate).

"Но не мога да седя и да мълча, докато тези платформи продължават да позволяват разпространението на омраза, пропаганда и дезинформация", допълва риалити звездата.

Леонардо Ди Каприо, Кейти Пери, Саша Барън Коен и други знаменитости също публикуваха в социалните мрежи, че ще се включат днес в кампанията за "замразяване" на профилите си в Инстаграм и Фейсбук.

Ходът идва само седмици след като двама души бяха смъртоносно простреляни, а друг беше ранен по време на протестите в Кеноша, Уисконсин, заради полицейската стрелба по Джейкъб Блейк.

Технологичният гигант Facebook беше остро критикуван, че прекалено късно е премахнал страницата на милиционерска група, за която се твърди, че призовава въоръжени цивилни да влязат в Кеноша на фона на протестите.

Социалната мрежа свали страницата след стрелбата, а главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви в края на миналия месец, че е направил грешка, като не са премахнали страницата по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9654

    23 1 Отговор
    Голям праз, никой не ще и да ги гледа.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БойкоТ

    14 0 Отговор
    Правилно, от facebook веднага да премахнат фейсбойко и севдаТВ, защото предизвикват само хейт.
  • 4 Бачо Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "9654":

    Аз викам направо да ги закриват, ама нема кинти после от спонсорите ...
  • 5 Антимилиционер

    11 0 Отговор
    Много еврейско - на тия и звездите им са лумпени да тръгнат по акъла на американското(еврейско) АДЛ(местният Хелзинкски Комитет на Сороз и Ротшилдите).
  • 6 Леле

    14 0 Отговор
    Лелеее, каква голяма, невиждана, потресаваща, изригваща, трагична драма! Цял ден със замразени профили? Леле, това някои няма да го преживеят. Отивам да се хвърля ...на леглото. Или по-добре...направо ще си отрежа....ноктите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тримата глупаци

    0 0 Отговор
    Ние пък никога не сме влизали във фейсбук, нямаме профили и нямаме намерение да имаме. Ей, колко актуални сме били.
  • 9 Гръка

    1 0 Отговор
    Аз също протестирам, като искам пълна забрана на фейсбук в България, и ще си направим Българиябук
  • 10 Бири Мири

    1 1 Отговор
    Да на расизма !