24 Септември, 2020 15:42 1 857 4

Синът на Джон Ленън ще води радиошоу за 80-годишнината му

  • джон ленън-
  • шон оно ленън-
  • предаване-
  • бийтълс-
  • пол маккартни

Пол Маккартни ще бъде един от гостите в шоуто

Синът на Джон Ленън ще води радиошоу за 80-годишнината му - 1
Снимка: Shutterstock

Шон Оно Ленън интервюира Пол Маккартни за отношенията с баща му Джон Ленън за двучасово шоу, посветено на 80-ата годишнина от рождението на Джон Ленън, съобщи BBC, цитирана от Дарик.

Документалната програма на Радио 2 е в две части. Шон разговаря и със своя полубрат Джулиън за баща им, както и с Елтън Джон.

"В спомените си сега се връщам като фен", казва Пол Маккартни за запознанството си с легендарния творец, с когото са съоснователи на "Бийтълс". "Какъв късметлия бях да срещна това странно момче, което свиреше музика като мен, с когото се сближихме и се допълвахме един другиго", допълва още Маккартни в интервюто. По време на разговора Маккартни изсвири и една от първите песни, които създават заедно с Джон Ленън "Just Fun". Двамата я написали, когато бягали от училище, а песента не е записвана официално, макар откъс от нея да звучи във филма "Let It Be".

Пол признава в интервюто, че първите опити да творят заедно с Джон "не бяха много добри". "После започнахме да пишем малко по-добри парчета и се наслаждавахме на процеса да се учим един от други и нещата потръгнаха".

"Джон Ленън е един от най-популярните и обичани музиканти от аудиторията на Радио 2, така че за нас е чест и сме развълнувани, че първата радиопрограма, в която той разговаря надълго и нашироко за баща си заедно с брат си Джулиън, с Пол Маккартни и Елтън Джон, ще се излъчи в нашата мрежа", каза директорът на Радио 2 Хелън Томас. Предаването ще се излъчи на 3-ти и на 4-ти октомври, преди рождения ден на Ленън, който е на 9 октомври.

Ленън беше застрелян през апартамента си в Ню Йорк през 1980 г. Убиецът му Марк Чапман се извини на вдовицата му Йоко Оно през август, по време на съдебно заседание за освобождаването му под гаранция. "Искам само да подчертая, че съжалявам за престъплението си", каза Чапман. "Това бе изключително егоистично действие. Съжалявам за болката, която съм причинил на Оно. Не спирам да мисля за това", каза тогава Чапман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яла,яла...

    1 0 Отговор
    Ел.Джон ги е въртял на чекрък ,ливърпулската четворка.Вкарал ги е в правилния път.Убиеца на Ленън,фактически му е бил любовник и го ликвидира от ревност.
  • 2 Хайл

    1 0 Отговор
    Шон е от Йоко . А Джулиан от първата няма ли думата .
  • 3 Масон

    1 0 Отговор
    По точно втория син на този от японката а първия къде е . Или той не е важен . По важен е мешаната скара .
  • 4 Сибирският Джон Ленън

    2 0 Отговор
    Само Егор Летов и Гражданская оборона и нейният пограничен отряд☢!