26 Септември, 2020 15:22 5 294 13

10 книги, които всяка жена трябва да прочете

  • книги-
  • задължителни-
  • за жени-
  • литература

Нека всяка от вас да открие своя личен фаворит от този списък

10 книги, които всяка жена трябва да прочете - 1
Снимка: Shutterstock

Четенето винаги е било едно от най-релаксиращите занимания - носи ни удовлетворение, развива въображението ни и обогатява общата ни култура. Нещо повече, книгите са неизменен приятел срещу скуката, тревожността и чувството за безнадеждност, което понякога обзема всички ни.

Flagman.bg подбра топ 10 на книгите, които всяка жена е хубаво да прочете. Надяваме се всяка от вас да открие своя личен фаворит от този списък. Вижте го:

„Бизнес на високи токчета” на Тамара Мелън. Това е книга за любителите на модата, за тези, които се интересуват от бизнес, както и за всеки, който обича историите за пари, власт и високи токчета.

"Анна Каренина" на Толстой. Казват, че тази книга притежава едно от най-силните пилотни изречения в историята на литературата: „Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему". След анкета от 2007 година сред 125 съвременни автори, „Тайм“ обявява, че това е най-великата книга, писана някога“.

„Любов“ на Елиф Шафак, която отговаря на големия въпрос : „Как любовта може да промени живота ни?“ Ах, тази любов!

„Пътуване към себе си“ на Блага Димитрова – това е една от най-ярките творби в българската проза. Книгата за заминаването, бягството, за пътя, който поемаме в търсенето на собствената си идентичност.

„Историята на прислужницата“ на канадската писателка Маргарет Атууд – книга, написана докато авторката живее в Западен Берлин. По това време Стената все още разделя обществото на две, а въздухът е наситен с усещането за Големия брат. Навсякъде цари чувство на недоверие. В тази атмосфера се раждат светът на Гилеад и прислужницата Офред. Действието в романа се развива в Гилеад – дистопично общество в близко бъдеще, в което темата за безплодието е водеща, а правата на жените са изпратени в миналото.

"С дъх на канела" на Никълъс Спаркс. За автора казват, че умее да разказва обикновените истории по необикновен начин. Читателки споделят, че това е една от книгите, които са предизвиквали едни от най-бурните емоции у тях, като несъмнено Спаркс знае как да докосне женското сърце. Историята в книгата е романтична, поучителна и дава храна за размисъл за съвременния прочит на думата "любов".

"Закуска в Тифани" на Труман Капоти. В нея се разказва за обърканата, непринадлежаща на никой, но и много чаровна Холи Голайтли. Тя е непредвидима, изискана, красива, импулсивна, артистична, с две думи образът ѝ крещи: неподражаем стил! Умението ѝ да бъде откровена, но междувременно потайна точно когато трябва, оставяйки мнима загадъчност, прави облика ѝ многолик и неповторим.

"Дяволът носи Прада" на Лорън Уайзбъргър. Книгата пресъздава една съвременна история на момичето от 21-ви век с големи мечти, устремено към шеметна кариера и готово на всичко, за да постигне и невъзможното. Изборът на жената кариеристка. Цената на истинския успех обаче ни кара да се запитаме - струва ли си всичко това?

"Малкият принц" на Антоан Дьо Сент-Екзюпери. Това е книгата, която ни учи какво е истинското значение на думата „любов“. В книгата се разказва за малко момче, което идва от неизвестна малка планета и попада на Земята. На различните малки планети, той се среща с хора, които олицетворяват и различните човешки темпераменти. Всяка жена трябва да прочете книгата, за да разбере как трябва и иска да бъде обичана, и може би един ден да намери онзи свой малък принц.

„Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд. Всъщност това е единственият му роман. Уайлд гради сюжета върху традиционния мотив за сделката между човека и дявола. Основната тема в романа е за суетата, двуличието и манията да не остареем. Книгата ни учи да не се самозабравяме и че всяко едно действие и решение, което взимаме или правим, е за наша сметка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потребител

    14 0 Отговор
    И защо само жена да трябва да ги прочете?
  • 2 Кракра Пернишки

    0 0 Отговор
    "Психология на любовта" и продължението ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
  • 3 Хаджи Папурко

    5 1 Отговор
    Бе, я си гледайте телефоните. Оставете ги книгите.
  • 4 Задължително

    2 1 Отговор
    50 нюанса сиво !!!!!

    Коментиран от #9

  • 5 Рошко

    3 1 Отговор
    Най важната която трябва да се прочете и от двата пола е кама сутра, венче
  • 6 Лилия

    3 1 Отговор
    В грешка сте относно темата на "Малкият принц". Тя е книга за светоусещането, приятелството и приятелската обич, а не за любовта в романтичен аспект.

    Коментиран от #8

  • 7 Роза

    2 1 Отговор
    "Не ги оставяй да потънат в прах,захвърлени из шкафовете стари,не се разделяй никога от тях,от книгите-добрите ни другари!"Стихчето е от Леда Милева.То е завещание на поетесата към идните поколения.Винаги съм се старала да го спазвам!Интелигентният човек ползва активно интернет,но книгите са класика и никога не трябва да бъдат пренебрегвани!
  • 8 Наско

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Лилия":

    Малкият принц е книга,която описва любовта. Розата на принца е метафора. Сред хилядите рози той има една , негова специална. Лисицата го учи какво значи да опитомиш някого, как да виждаш със сърцето си.
    Това е велика книга.В сто страници Екзюпери е успял да каже толкова много неща. Не само жените трябва да прочетат тази книга и то не веднъж,а всеки човек.
    И ако можете да я прочетете в оригинал ще бъде още по-хубаво.Българският превод пропуска някои нюанси.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ало Ало

    1 0 Отговор
    Винету забравихте бе
  • 12 Лилия

    1 0 Отговор
    Насе, минус и от мен. Ще ти обясня защо. Явно си неспособен да обичаш и да проявяваш загриженост към добруването на приятелите си, ако въобще имаш такива. Истинският приятел е уникален сам по себе си. Невъзможно е всичките ти приятели да са от семейство Rosaceae. Любовта в романтичен аспект е на съвсем друга плоскост - объркана мозъчна биохимия, обичайно за кратък период. В по-тежките случаи максимум 7 години. И приятелски съвет: би било добре първо да насочиш вниманието си към правописна/пунктуационна грамотност в изразяването на български език, след което да се съсредоточиш в четенето на чуждоезични книги в оригинал.
  • 13 Сандо

    0 0 Отговор
    Май че любимото четиво на жените са проспектите с промоции.