Last news in Fakti

29 Септември, 2020 12:19 1 335 0

Символичен фестивал в Кан през октомври

  • кан-
  • фестивал-
  • кино-
  • филми-
  • пандемия-
  • октомври

Минифестивалът ще започне с прожекция на "Триумф" на Еманюел Коркол и ще завърши с "Двамата алфредовци" на Брюно Подалидес

Символичен фестивал в Кан през октомври - 1
Снимка: Shutterstock

Кинофестивалът в Кан, който беше отменен през пролетта заради пандемията от Covid-19, ще организира символично мини издание в края на октомври с прожекция на четири филма, съобщи АФП, цитирана от "Дарик".

Филмите са от официалната селекция на кинофестивала в Кан за 2020 г.

Минифестивалът ще започне във Фестивалния дворец с прожекция на "Триумф" на Еманюел Коркол и ще завърши с "Двамата алфредовци" на Брюно Подалидес.

От 27 до 29 октомври ще бъдат представени също "Истински майки" на японката Наоми Кавазе и "Начало "на грузинката Деа Кулумбегашвили, който спечели наградата "Златна раковина" за най-добър филм на кинофестивала в Сан Себастиан.

Жури, чийто състав ще бъде съобщен допълнително, ще присъди награди "Златна палма" за късометражен филм и наградите на Синефонадсион за нови таланти.

След като кинофестивалът в Кан беше отменен през пролетта, организаторите обявиха официалната селекция от 56 филма. Някои от тях бяха представени на други фестивали, като Венеция или Сан Себастиан.

Кинофестивалът във Венеция, макар и с много по-малко присъствие от обичайното и строг санитарен протокол, беше първият от големите, който показа, че празниците на седмото изкуство са възможни и в условията на пандемията от Covid-19.

Организаторите на кинофестивала в Кан, който е най-престижният в света, се надяват догодина да проведат 74-ото издание от 11 до 22 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА