3 Октомври, 2020 13:43 2 947 5

Пол Маккартни: С Джон Ленън се помирихме малко преди смъртта му

  • пол маккартни-
  • бийтълс-
  • джон ленън-
  • група

Британският музикант разказва за разпадането на "Бийтълс"

Пол Маккартни: С Джон Ленън се помирихме малко преди смъртта му - 1
Снимка: Shutterstock

Британският музикант Пол Маккартни призна, че е благодарен на съдбата, че е успял да се помири и сдобри с Джон Ленън, с когото заедно бяха част от легендарните „Бийтълс” малко преди смъртта му.

Той разказа за това по време на интервю, което даде за радиошоуто на Шон Ленън – син на световноизвестния музикант и поет, убит през 1980 г., пише в. Daily Mail.

"Винаги ще твърдя, че едно от най-прекрасните неща за мен беше, че след всички тези глупости с" Бийтълс", всички спорове и разногласия по отношение на бизнеса, се помирихме с баща ти, Шон. Толкова съм щастлив в момента заради това", коментира Маккартни.

Говорейки за работата с Ленън, Маккартни добави: "Допълвахме се, бяхме нещо като „Ин и Ян”. Казват, че противоположностите се привличат. Мисля, че не бяхме толкова различни, но аз имах нещо, което той нямаше и той имаше нещо, което на мен ми липсваше".

Пол Маккартни разказа откровено и за разпадането на „Бийтълс“. През 1969 г. Джон Ленън напуска „Бийтълс”, а Пол Маккартни прави същото през следващата 1970-та година. По това време медиите раздухваха сензации за враждата между двамата музиканти. В интервю през 1971 г. Ленън сподели, че „не може да си представи как би работил отново с Макартни“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    4 2 Отговор
    Наистина е жалко,че се разделиха.Бяха новатори,които можеха още да дадат на музиката.Но нито са първите,нито ще са последните успешни дуети,които се разпадат.

    Коментиран от #2

  • 2 Ай стига ве

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Ти на групата Дует ли викаш Това да не ти е дует Ритон

    Коментиран от #4

  • 3 12356788

    0 0 Отговор
    БийтъЛс
  • 4 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ай стига ве":

    Чувал ли си нещо за творчески дуети?Явно си стигнал до балкона на Ритонката и още стоиш заплеснат в него.
  • 5 В е л и к и я

    4 0 Отговор
    Нещо не са могли сигурно да разделят...но със сигурност не е Йоко Оно...!