18 Октомври, 2020 09:57 3 658 4

Ридли Скот и Хоакин Финикс снимат нов филм за Наполеон

  • хоакин финикс-
  • ридли скот-
  • нов филм-
  • наполеон

Сценарият за предстоящия филм ще бъде написан от Дейвид Скарп

Ридли Скот и Хоакин Финикс снимат нов филм за Наполеон - 1
Снимка: Shutterstock

Световноизвестният режисьор Ридли Скот и актьорът, отнесъл миналата година „Оскар“ за най-добра мъжка роля Хоакин Финикс ще работят заедно по филм за Наполеон. Филмът е с работно заглавие "Kitbag", съобщи „Холивуд Рипортър“, цитиран от "Дарик".

Скот и Финикс ще продължат сътрудничеството, започнало преди 20 години на снимачната площадка на „Гладиатор“. В него Хоакин Финикс играе римския император Комод.

Сценарият за предстоящия филм ще бъде написан от Дейвид Скарп. Според изданието филмът ще бъде заснет от „20th Century Studios“, собственост на „The Walt Disney Company“.

Ридли Скот е известен със своите филми „Пришълецът“ (1979), „Блейд Рънър“ (1982), „Ханибал“ (2001) и „Прометей“ (2012).

Хоакин Финикс спечели наградата „Оскар“ за най-добър актьор през 2020 г. за ролята си в „Жокера“ на Тод Филипс. Наградата, връчена от Американската академия за филмови изкуства, е първата в кариерата на 45-годишния актьор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А за Фуше

    0 0 Отговор
    кога?
  • 2 Абе

    6 0 Отговор
    Интересно дали Финикс ще изиграе Наполеон, чисто физически не е много подходящ за ролята, но все пак може да го натаманят да му прилича. Явно му върви да играе императори, в "Гладиатор" направи наистина блестяща роля, а беше още съвсем млад.

    Коментиран от #3

  • 3 Керкенез

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Хоакин Финикс е блестящ актьор, но...не е подходящ за ролята на Наполеон! Не е заради заешката устна, а поради други причини! Първо - не е цветнокож(черен демек!) и второ - не е пе.дал! Ето тези две причини обричат на неуспех филма. Помните ли един сериал за аргонавтите? Е, там тракиецът Орфей беше изигран от правилния актьор, т.е. беше чернокож! Та така, има нови тенденции в съвременното кино и новите изисквания трябва да се спазват, иначе клъц - нема финансиране, нема успех...
  • 4 плевен

    0 0 Отговор
    Съпоставено с историческите факти, Гладиатор беше типична Холивудска клоунада. Дано не изпортят и тази история. Трябват им сериозни исторически консултанти. А за мен, актьорът е подходящ.