22 Октомври, 2020 11:17 29 517 9

Учени посочиха най-страшния филм на света

  • хорър-
  • ужаси-
  • страшен филм-
  • експеримент

Експеримент с фенове на хорър жанра определи коя е най-плашещата лента

Учени посочиха най-страшния филм на света - 1

Учени определиха най-страшния филм на ужасите, съобщиха от списание "Форбс". Експерти от британската компания “BroadbandChoices" провели експеримент, в който са измерили сърдечния ритъм на няколко десетки киномани, докато те гледат различни филми от хорър жанра.

Участвали са 50 души на различна възраст, които са прекарали общо около 120 часа, гледайки 50 от най-популярните филми на ужасите. По време на прожекциите, изследователите сравнявали сърдечния ритъм на участниците от публиката, отчитайки разликата при гледане на по-спокойни и по-страшни сцени.

Според резултатите от изследването учените са идентифицирали 35 филма, на които публиката е реагирала най-активно. Като най-страшен филм на ужасите е класиран "Sinister" (2012) на Скот Дериксън.



По време на гледане на лентата пулсът на зрителите е бил средно 86 удара в минута, което е с 32% по-високо, отколкото по време на покой (65 удара в минута). В същото време в един от най-страшните моменти аудиторията е била толкова уплашена, че сърцата им са биели със 131 удара в минута.

Сред петте най-ужасяващи филма се нареждат още "Insidious", "The Conjuring", "Hereditary" и "Paranormal Activity". Изследването е проведено между 15 и 30 септември 2020-а, предаде БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    47 4 Отговор
    Ако се направи филм за живота в България... ще надмине всички.

    Коментиран от #6

  • 2 полтъргайст

    9 1 Отговор
    точно си мислих за паранормал активити , и ето че влзе в класацията , другите не съм ги гледал ама на този щях да хвърля топа на няколко пъти
  • 3 Знам

    10 1 Отговор
    Scary Movie е от най-страшните, не съм спал цяла вечер като видях как Тифани беше накълцана, а Шорти щеше да го изпуши един мутирал храст
  • 4 Анонимен

    12 1 Отговор
    Изброените филмчета са толкова хорър, колкото чалгата е музика - като за масите с елементарни предпочитания. "Хълмовете имат очи", "Мъченици" и "Хостел" са филми, след които си друг човек...

    Коментиран от #8

  • 5 az #Победа75

    8 0 Отговор
    Това са детски филмчета, гледайте азиатски хоръри, за да разберете какво всъщност представлява "хорър" жанр!
  • 6 еро

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    в Африка е по-страшен :D
    Вчера се нахраних в България, така че пак съм доволен :)
  • 7 The scariest

    0 0 Отговор
    Принцът на Мрака / Prince of Darkness
  • 8 digotalo

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Мъченици ми разби живота
  • 9 Щом сте ги гледали,

    0 0 Отговор
    Значи ,че всички сте били в ада приживе и сте закачили за себе си поне 2 инфернални същности да ви смучат цял живот,и шамани да ви баят,няма отърване,страх и ужас в аванс,а когато трябва истинска реакция в реална ситуация - блокирал сопол