26 Октомври, 2020 09:17 2 007 7

"Пепел върху слънцето" тръгва по кината след седмица

  • пепел върху слънцето-
  • филм-
  • кино-
  • силвия петкова-
  • юлиан вергов

Филмът има над 25-годишна история

Новият български трилър на братя Калинови е базиран върху реални събития и разказва за доктор, обвинен в лекарска грешка и една жена журналист, готова на всичко, за да стигне до истината.

Актрисата Силвия Петкова и един от сценаристите на кинолентата Александър Калинов разказаха повече пред NOVA за сюжетната линия на филма.

"Филмът има над 25-годишна история. Започвайки от нашата майка, която завършва кинорежисура и иска да направи късометражен филм по романа на проф. д-р Златимир Коларов, който не се осъществява и един сценарий, който ние намираме 20 години по-късно, написан на пишеща машина. Видяхме, че има нещо в този късометражен сценарий, поискахме да разберем откъде е, стигнахме до романа. Филмът е актуален, защото засяга темата отговорност. Разказва за отговорността на лекарите и на журналистите“, споделя Александър Калинов.

„В „Пепел върху слънцето“ моята роля е на журналистката Антония, която води едно заплетено журналистическо разследване. Лентата представя отговорността на медиите при отразяването на различни ситуации и показва лекаря, не като човекът с бялата престилка, а като човекът зад тази бяла престилка. Режисьорът Бо Калинов ми беше забранил да чета романа, за да не се обърквам, тъй като сценарият все пак е по-различен от самия роман Illusio Magna. Онзи ден беше премиерата на второто издание на книгата. Поканиха ме да прочета откъс от нея за публиката в Националната библиотека. Текстът ме хвана за гърлото. Любопитно ми е да прочета романа“, разказва Силвия Петкова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фгх564

    5 2 Отговор
    Като чуя БГ филм и ми е ясно що за филм ще е :))))))))))))))
  • 2 Ееее

    4 0 Отговор
    За какви кина говорите,нали ги затворихте!?!😂
  • 3 ТаУмВзе

    1 1 Отговор
    БозЪ!
  • 4 зреене

    1 1 Отговор
    доктор, обвинен в лекарска грешка и една жена журналист, готова на всичко, за да стигне до истината. ЛЕКАР ,ОБВИНЕН В ДОКТОР(АНТ)СКА ГРЕШКА И ЕДНА ЖУРНАЛИСТКА.
  • 5 кастроли

    1 0 Отговор
    ФИЗ-КУЛТ-УРА!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Морето

    2 0 Отговор
    След 20-на дни моята компания "Black sea dolphins" стартира кастинг за филм във Варна. Бюджета е милионен в евро,продуцентите са от Боливуд-забележете,индийски тарикати в бизнеса с цветни и черни метали. Сюжета ще е за банда шофьори,банда китайски гангстери от Триадите,банда наемни убийци от Якудза,пет-шест черни нинджи,банда местни роми и накрая прототип на Джон Уик. По сценарий трябва да взривим 20 моста,30 сгради и 40 казана за ракия. Ще набираме само собственици и водачи на Golf TDI,Audi RS,BMW TDS,Mercedes AMG,Seat Leon FR,Opel Astra,Vectra,Insignia OPC. По възможност чипосани и дигащи пушек,с изключени EGR-клапани и спортни филтри. Екшъна ще е в кърпа вързан-заплащането ще е на ден в евро,безплатно кафе,чай и нежна компания.
    Това ще е блокбастър,които ще затъмни всички останали продукции. Гаранция!